"Elektroprenos"

Vedrana Kulaga Simić

Vrijeme koje je iza nas pokazalo je da za sve postoji dogovor i da je potrebna samo dobra volja i manje inata kako bi se sve stvari postavile na svoje mjesto.

To se posebno pokazalo na pitanju "Elektroprenosa BiH," koji je dugo bio blokiran na više polja i predstavljao primjer kompanije koja propada zbog nemogućnosti dogovora.  Kompanija je dugo bila kamen spoticanja između Srpske i FBiH, a raspodjela dobiti trn u oku koji se nije mogao lako izvaditi.

Godinama se nije moglo doći do rješenja koje bi dalo novu, prijeko potrebnu snagu kompaniji da radi u punom i normalnom kapacitetu i da na vrijeme ispunjava zadatke za što bolje poslovanje.

Planovi za investicije su čekali neka bolja vremena, a društvo im je pravila i dobit u iznosu od nekoliko stotina miliona maraka koja je nepomično stajala na računima.

I jedno i drugo, iako veoma vrijedni, bili su beskorisni.

Dugo je trebalo, ali konačno se, izgleda, počelo ozbiljno raditi kako bi se "Elektroprenos BiH" podigao na noge.

Upravni odbor ove kompanije prihvatio je u petak kandidate za pet pozicija izvršnih direktora. Njihovo imenovanje na ove pozicije treba da dobije još i zeleno svjetlo od Skupštine akcionara kako bi oni mogli u potpunosti da se posvete svojim dužnostima i poslovima koji ih čekaju. Nadležni ističu da se neće dugo čekati na tu ovjeru i nadajmo se da će tako zaista i biti.

Sada se, izgleda, otvara neko novo poglavlje na čijim stranama je upisano i 90 novih radnika koji će doći pod krov kompanije.

Tako će elektroinženjeri, terenski majstori i informatičari dobiti priliku da ove godine pokažu šta znaju.  Klupko problema, nesuglasica i dilema polako je počelo da se razmotava. Planovi investicija i akumulirana dobit dignuti su iz prašine i stavljeni na dnevni red.

Neki preduslovi su ispunjeni, a drugi čekaju svoj red koji se bliži.

Sada ostaje da se vidi kako će se stvari odvijati do kraja. Mora se nastaviti ovom dinamikom da bi se ispunile obaveze i ova za BiH veoma značajna kompanija konačno postavila na čvrste temelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana