Ekspresna akcija

Goran Obradović
Ekspresna akcija

Samo dan poslije jedne od najvećih pljački u Republici Srpskoj banjalučka policija uhapsila je grupu razbojnika koji su iz Komercijalne banke odnijeli više od milion maraka.

Filmska pljačka, u kojoj su se razbojnici prerušeni u radnike obezbjeđenja, samouvjereno i drsko, kombijem dovezli u pješačku zonu u strogom centru grada i natjerali zaposlene u banci da im predaju sav novac, nije bila nerješiva zagonetka za policiju.

Brzina kojom se šestorici, odranije znanih razbojnika, ušlo u trag govori u prilog tome da ne mora svaka pljačka da ostane neriješena godinama.

Iako smo slične, dobro isplanirane krađe, mogli da gledamo u režiji holivudskih majstora, u kojima većina negativaca nikada ne bude pronađena, građani Banjaluke i Republike Srpske, odlučnom i brzom akcijom policije, mogu da budu bar djelimično sigurni da će se ubuduće kriminalci zapitati isplati li im se ulaziti u rizike. Poslije ovog brzog hapšenja, ali i pronalaska novca, sigurno će se odlučivati teže.

I zato banjalučka policija zaslužuje najvišu ocjenu i pohvalu. Uradila je ono čime se ne mogu pohvaliti ni mnogo veće i razvijenije zemlje koje imaju po nekoliko puta veći broj inspektora, policajaca i svjetsku opremu potrebnu za brzu istragu.

O ozbiljnosti policijskih snaga, u borbi protiv kriminala, govore i statistički podaci o smanjenju broja krivičnih djela.

Ne treba zaboraviti da je policija tokom prošle i ove godine u akcijama "Hit", "Fokus", "Plantaža" i drugim razbila nekoliko grupa dilera i pronašla veći broj laboratorija za proizvodnju skanka i marihuane u Banjaluci.

U Banjaluci je uhapšena i veoma dobro organizovana grupa kriminalaca koja je krala i preprodavala skupocjene automobile na području cijele BiH.

Ovakve akcije bez sumnje mogu da povećaju povjerenje građana u policiju čiji je osnovni zadatak da ih čuva. Naravno, posla je još mnogo. Posebno kada su u pitanju "krupne ribe" i privredni kriminal. Ali nije sve do policije, nešto je i do tužilaca!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana