Džeparenje u ŽRS

Marijana Miljković
Džeparenje u ŽRS

Vlada RS ponovo je podlegla pritiscima sindikata "Željeznica RS" i na račun ovoga preduzeća uplatila pet miliona maraka za regres i topli obrok, ali ucjenama sindikata nikad kraja.

Od početka štrajka, 3. juna ove godine, sindikati "Željeznica" pokušali su raznim zahtjevima i pritiscima da izvuku što je moguće više novca od Vlade, jer izgleda da im je bilo malo 2,4 miliona KM, koje su dobili prije samo nekoliko mjeseci. A malo im je izgleda i pet miliona koje su tek dobili.

Svjesni da Vlada ne može da dopusti da zbog obustave željezničkog saobraćaja trpi i onako krhka privreda RS, pojedini sindikalci ne prestaju sa ucjenama i kovertiranjem novih zahtjeva.

Kada su čuli da će ponovo dobiti milione iz budžeta pet sindikata ŽRS pristalo je na minimum procesa rada, dok su se Sindikat mašinovođa i Sindikat infrastrukture napravili pametniji od ostalih kolega i nastavili sa destrukcijom. Umjesto da se konačno uhvate posla, napisali su još koji zahtjev Vladi. Sada traže još više, jer šta je pet miliona iz državne kase za provaliju bez dna!

Za njih je ova suma očigledno sića, koju vjerovatno misle da mogu da dobiju kad god im se ćefne. Ne misle ti sindikalci ni da je drugima tih pet miliona možda bilo potrebnije. Nekome ko nema platu, a kamoli regres.

Umjesto pisanja novih zahtjeva sindikati ŽRS trebalo bi da objasne čiji interes zastupaju i ko stoji iza njih. To sigurno nije niko ko želi dobro preduzeću i njegovim radnicima, već neko ko je kroz ŽRS krčmio novac iz budžeta. Taj "neko" i njegovi kompanjoni doveli su ŽRS do propasti i odavno je u tom preduzeću upaljeno zvono za uzbunu. Jedini koji bi trebalo da ga gase su tužioci i policija, koji moraju da raskrinkaju gdje su nestali milioni maraka poreskih obveznika koji su prethodnih godina bespovratno upumpani u ŽRS i džepove pojedinaca, koji su vedrili i oblačili u tom preduzeću. Dok se to ne dogodi, bezobrazluku, koji se prelama preko leđa običnih radnika ŽRS i poreskih obveznika, neće biti kraja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana