Dreka Bećirovića

Marijana Miljić Bjelovuk
Dreka Bećirovića

“Prvo skoči pa onda reci hop”, je narodna izreka koja je kratka i jasna i koje bi trebalo da se drže svi. Posebno oni na najvišem nivou vlasti u ovoj nakaradnoj zemlji. Međutim, oni prvo halabuču, kukumavče i dreče, trče pred rudu, što bi naš narod rekao, jer znaju da neće za bespotrebnu galamu odgovarati. Tom halabukom nastoje ugrabiti samo koji jeftini politički poen pred izbore.

To se posebno odnosi na bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića koji je za vikend digao galamu na najviši nivo i to zbog dolaska svega nekoliko kadeta iz Srbije na obilježavanje 82. godišnjice bitke na Kozari. Njegova dreka povodom toga bila je regionalnih razmjera, a vjerovatno je odjeknula i dalje. Potrudio se Bećirović da se čuje njegov glas. I čuo se, ali u negativnom kontekstu. U boljem, pozitivnom, nikada nije ni bio, od njega to ne postoji.

Zbog čega je to uradio? Niko ne zna, osim njega samog. Niti jedan razlog nije imao za to jer nije prekršen nikakav protokol niti bilo kakav drugi akt dolaskom kadeta u Prijedor. To je na kraju teška srca priznao i sam ministar inostranih poslova BiH Elmedin Konaković. Međutim, ni njemu nije dugo trebalo da se preorijentiše, jer je već sutradan našao razlog da okrivi svoje prethodnike da su oni krivi za pravila koja se odnose na dolazak kadeta.

Srljaju li, srljaju. I jedan i drugi, ali i ostali redom. Bećirović je u svojoj nesnađenosti čak išao da kuca i na vrata stranaca u BiH i da olajava Republiku Srpsku. I tu, po svemu sudeći, nije prošao kako je očekivao pa je konačno zaćutao. Ni muk više od njega nema o tom pitanju. Sada, po svemu sudeći, već traži neki novi razlog da napadne Republiku Srpsku. I vjerovatno na to nećemo čekati dugo. Eto njega za koji dan ponovo da napadne Republiku Srpsku.

I više je nego jasno da mu smeta sve što ima veze sa Republikom Srpskom i srpskim narodom. Takvom naopakom politikom samo stvara razdor među narodom. Diže tenzije. Bez ikakvog razloga popunjava medijski prostor jer ništa pametno ne radi da bi bio prisutan na portalima, u novinama i na televiziji 24 sata. To koristi. I time ubire samo jeftine političke poene.

I nije ovo prvi slučaj da Bećirović kukumvači. Njih je bilo bezbroj. I biće ih sigurno i dalje jer na taj način nastoji da se održi na političkoj sceni. Međutim, neće ni to dovijeka trajati jer ljudi vide da on radi sve u svom interesu, a nikako u interesu građana koji su ga izabrali za člana Predsjedništva BiH. Onih koji mu vjeruju sve je manje i taj krug sužavaće se i u vremenu pred nama. Jer dosta je narodu ove zemlje tenzija, blokada, održavanja na vlasti jednih te istih zarad ličnih interesa,  već žele da rade i da zarade i da sa svojim komšijama grade dobre odnose.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Život na veresiju
Život na veresiju
Odmor naš nasušni
Odmor naš nasušni
Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana