Dragan Lukač

Goran Maunaga

Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač pravi je majstor mahinacija, podmetanja te eskiviranja zakona, ali samo onda kad ti zakoni treba da se primijene u njegovom slučaju.

Tvrde to zaposleni u instituciji kojom Lukač rukovodi, a da nije tako, on bi već bio u zasluženoj penziji jer je prije nekoliko mjeseci ispunio sve za to zakonom propisane uslove.

Iako je bio u obavezi da odstupi s posla i sa direktorske funkcije još u decembru prošle godine, što je utvrdila i komisija, on uspješno krije jednu godinu ostvarenog radnog staža ne bi li, izgleda, bar još taj period, vedrio i oblačio FUP-om na svoj, poseban način.

A taj "specijalan pristup" više je nego diskutabilan.

Osim tog, jako interesantno bi bilo objasniti na koji način on od početka ove godine uspijeva da spriječi, obustavi, odgodi provjeru, istragu činjenica o njegovom spornom načinu rada koje su u dopisu institucijama naveli inspektori FUP-a.

Kako objasniti to što pošiljka iz Parlamenta FBiH, s Lukačevim nepodopštinama i s oznakom tajnosti, poslata još u martu nije stigla na adresu Tužilaštva BiH iako je to tada bilo naloženo parlamentarnoj službi zaduženoj za te poslove?

Ako je samo dio onog što su u dopisu naveli inspektori FUP-a tačno (a nema sumnje da je tako jer se ne bi toliki broj tih visokopozicioniranih službenika olako potpisao na tako važnu stvar), onda je ta institucija u velikom problemu. A validnost svega onoga što je učinio Lukač od dolaska na tu funkciju je sporna, pa čak i onog što je urađeno dobro.

Ali, može još gore od toga. Jer ako Lukač zaista, kako tvrde njegovi saradnici, ima svoje ljude u FUP-u koje mimo zakona postavlja na funkcije i na čelo raznih komisija koje formira po svom nahođenju, ako ima svoje igrače u Nezavisnom policijskom odboru, u Vladi FBiH i njenim ministarstvima te u Parlamentu FBiH, koji igraju po Lukačevoj muzici bez obzira na to što je riječ o nezakonitostima, onda za FBiH zaista više nema nade.

A da je to tako vidi se i iz Lukačevog obračuna s neistomišljenicima te iz njegovog brzog istupa u federalnim medijima čim je spomenuta mogućnost istrage protiv njega. Zanemarujući odgovore na konkretna kršenja zakona, za šta ga prozivaju inspektori, on s te teme, prijeteći, skreće na navodne ratne zločine pojedinaca iz SIPA, dakle onih koji bi trebalo da vode istragu protiv njega.

Očigledno da je Lukač u panici čim, zaboravljajući svoju, spominje tuđu ratnu prošlost. A o njegovoj bi dosta svjedoka baš imalo šta da kaže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana