Donatorsko veče

Anita Janković-Rečević

Donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima", koje se osmu godinu zaredom održava u Banjaluci pod pokroviteljstvom predsjednika RS Milorada Dodika, prilika je da građani Srpske pomjere granice svoje humanosti i dobrote.

Cilj ove manifestacije, koja će biti održana večeras, je da teško oboljelim mališanima, kada to nije moguće u RS, omogući liječenje u zdravstvenim ustanovama širom svijeta.  

Sav novac koji bude prikupljen zahvaljujući institucijama, ustanovama, ali i plemenitim ljudima biće uplaćen u novoosnovani Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.  

Ta sredstva će posredstvom Fonda bez sumnje promijeniti nabolje živote malih heroja koji se zajedno sa svojim roditeljima lavovski bore da dobiju životnu bitku za ozdravljenje. Suočeni sa opakim bolestima svojih mališana, roditelji su često morali posegnuti i na kraj svijeta kako bi njihova djeca dobila priliku da ozdrave. Na tom trnovitom putu, nedostatak novca im je, nažalost, bio jedna od glavnih prepreka.

Međutim, nadležni su osnivanjem Fonda solidarnosti poručili da novac ne smije biti prepreka za ozdravljenje mališana, a donatorsko veče obezbijediće prve uplate u ovaj fond, zahvaljujući kojem nijedno dijete više neće morati čekati mjesecima, pa i godinama, da se prikupi novac za zahvate koji život znače.  

Zajedničkim snagama, pozivajući humanitarni broj 1411, treba da pokažemo da se uz malo volje mogu učiniti velike stvari, koje pomjeraju i planine. Donatorsko veče prethodnih godina je pokazalo svu opravdanost poslovice da kad se male ruke slože, sve se može. Samo jedna marka, koliko je prethodnih godina koštao poziv, nagomilavala se u stotine hiljada koje su brojnim mališanima obezbijedile bezbrižno djetinjstvo, a ništa drugačije ne bi smjelo biti ni večeras.      

Građani Srpske još jednom treba da se okupe oko misije da oboljeloj djeci pomognu na putu ozdravljenja i time pokažu da naša Republika, iako mala, ima ogromno srce. 

Osim novca, bolesnoj djeci i njihovim roditeljima potrebne su lijepe želje i riječi podrške kako bi znali da je iza njih armija dobrih ljudi spremnih da im pomognu. 

To su prepoznali i osnovci iz Banjaluke koji su bolesnim mališanima veselim crtežima poželjeli brzo ozdravljenje.  

Time su dječaci i djevojčice svojim bolesnim vršnjacima pokazali da nisu sami, a nama odraslima indirektno očitali lekciju iz humanosti. Upravo oni su nam zadali zadatak da večeras usijamo linije humanitarnog broja i tako ozarimo lica hrabrih srca koja će dobiti šansu da dođu do lijeka protiv opakih bolesti koje im kradu bezbrižno djetinjstvo.  +++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
Mitomanija
Mitomanija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana