Dobrovoljačka

Željka Domazet
Dobrovoljačka

Odluka o prekidu istrage o zločinima i zločincima u Dobrovoljačkoj u cijelom nizu sličnih odluka i presuda Tužilaštva i Suda BiH definitivno ogadila i najmanju vjeru srpskog naroda u ove institucije koje su već odavno polupale tas pravde u BiH

Da se Tužilaštvo BiH, a ni Sud ove zemlje još zadugo neće sresti sa pravdom, nepristrasnošću i pravičnošću potvrđuje i najnovija odluka Tužilaštva BiH koje je poslije dvije decenije mrcvarenja donijelo odluku o obustavljanju istrage za zločine u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

Bezbroj puta su i porodice žrtava ovog zločina, a i cijela javnost u BiH i van nje imale prilike da gledaju sve ono što su zabilježile televizijske kamere koje su na video-traci ovjekovječile i naređenja i izvršenja ovog najmonstruoznijeg ubijanja nedužnih golobradih vojnika i civila koji su poubijani dok su se evakuisali iz Sarajeva.

Sve ono što je zabilježeno na video-traci, svi presreteni razgovori i naredbe najvišeg vojnog i političkog vrha ratne bošnjačke elite sa Ejupom Ganićem na čelu, bezbrojni dokazi koji su godinama prikupljani i dopunjavani izjavama svjedoka nisu bili dovoljni ni poslije dvadesetogodišnjeg mrcvarenja Tužilaštvu BiH da podigne optužnicu i Sudu konačno dozvoli da sudi odgovornima.

Da je riječ o čisto političkom potezu i odluci koja je poluglasno najavljivana odavno jasno govori i ponašanje kako bošnjačke političke elite, tako i pojedinih visokih međunarodnih zvaničnika koji su silan novac i sve međunarodne autoritete upotrijebili da bi se iz inostranstva oslobodili i kući kao slobodni ljudi vratili Ejup Ganić i Jovan Divjak.

Ne znamo da li danas mirno spavaju Ganić, Divjak i ini naredbodavci i izvršioci zločina u Dobrovoljačkoj ulici, ali da je odlukom Tužilaštva o obustavljanju istrage o zločinima u ovoj nedužnom krvlju zasutoj ulici nanovo počinjen zločin nad ožalošćenim porodicama ne treba ni sumnjati.

Ovakvo ponašanje Tužilaštva BiH zasigurno je BiH nanovo vratilo u duboko nepovjerenje i nejednakost, u razvalinu bezakonja i svakojakog pogroma u kome će ostati možda jedina zemlja u svijetu u kojoj je zločin prema jednom narodu sasvim normalna stvar.

Odluka Tužilaštva BiH je još jednom potvrdila da ova nelegalna institucija, koja je nametnuta potezom visokog predstavnika i međunarodnih moćnika, nije ništa drugo do još jedna potvrda da će ova zemlja još zadugo ostati duboko podijeljena dok se na kraju i ne raspadne po odavno pohabanim šavovima.

Odluka o prekidu istrage o zločinima i zločincima u Dobrovoljačkoj u cijelom nizu sličnih odluka i presuda Tužilaštva i Suda BiH definitivno je ogadila svaku i najmanju vjeru srpskog naroda u ove institucije koje su već odavno polupale tas pravde u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana