Djetinjstvo u kandžama politike

Vedrana Kulaga Simić

Iz dana u dan, mjeseca u mjesec, godine u godinu, iz decenije u deceniju vrijeme se mijenja, a sa njim i neke navike. Nekada to biva sporije, nekada brže, ali samo jedno ostaje isto ili bi tako samo trebalo da bude.

Šta je djetinjstvo danas? Ili šta postaje? Da li je to i dalje bezbrižna igra, prožeta grohotnim smijehom ili političkim manipulacijama? Kojom stazom ide ovaj svijet, kada je počeo da gazi i po svom najnevinijem ukrasu? Dokle sežu politički ideali i ciljevi? Kolika je "glad" za manipulacijom od strane bošnjačkih političkih predstavnika i Islamske zajednice u BiH protkana kroz aktivnosti nevladinog sektora?

Očigledno - ogromna kada su u stanju da "gaze" i po djeci i njihovom djetinjstvu, zarad jeftinih političkih poena i još jeftinijih ciljeva. Može li se pasti dublje od ovog ili je ovo (ne daj bože) samo jedna u nizu litica na koje staju da bi na svoju vodenicu navukli rezultate popisa stanovništva, koji uskoro treba da počne u BiH.

Popis stanovništva je proces na koji ova zemlja godinama čeka. Krajnje je vrijeme da saznamo koliko nas ima, kakvi smo, šta imamo i šta nemamo i da sa tim podacima postanemo dio ostatka svijeta, ali odavno je poznato da to neće biti lako, jer je popis politički obojen od kada se dalo naslutiti da će biti obavljen i kada postoji jedna strana koja ne preže ni od čega, pa je udarila i na djecu.

Video-klip u režiji Omladinskog kulturnog centra Gradačac, na kojem su glavne uloge u ostvarivanju bošnjačkih političkih ciljeva date djeci je za svaku osudu, jer se radi o klasičnoj zloupotrebi djece. Jednostavno, djeca ne smiju biti sredstvo da se dođe do ideoloških ciljeva i ispune bilo čije političke želje. Upravo oni koji ih zloupotrebljavaju trebalo bi da se potrude da im obezbijede uslove za bezbrižno djetinjstvo, a kasnije i za normalno školovanje. Ali ne, to za ludake nije logično.

Za ovaj skandalozni čin neko mora da odgovara. Mora se otkriti čiji su prsti upetljani u rušenje idile djetinjstva i temelja društva i ljudskih prava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana