Direktorska posla

Goran Maunaga
Direktorska posla

Manojli Zrniću, direktoru sportske dvorane "Borik", umjesto što se polomi tvrdeći kako je Boško Stanišljević divan čovjek, bolje bi bilo da podnese ostavku na direktorsku funkciju pošto ne zna da objasni kako je arsenal eksploziva, bombi, naoružanja donedavno ostao neotkriven mada je, kako tvrdi, dvorana redovno pregledana u vrijeme svih manifestacija.

Naravno, niko nije kriv dok se to ne dokaže pa se tako treba odnositi i prema Stanišljeviću, ali činjenica da je on priznao da je unio i sakrio minsko-eksplozivna sredstva i oružje u dvoranu u kojoj je radio i u kojoj je 9. januara održana svečana akademija, uz prisustvo zvaničnika vlasti RS i Srbije i vrha SPC, obavezuje Zrnića na bar malo racionalniji pristup svemu i da daje opreznije izjave kada je riječ o Stanišljeviću.

Naime, jedna stvar je to kakav je lični Zrnićev utisak i stav o Stanišljeviću, dok je nešto sasvim drugo stvarno činjenično stanje.

Mada će motivi za to, vjerovatno, tek biti otkriveni, kad će svima biti jasnije o čemu je riječ i kakvu je ulogu u svemu imao Stanišljević, Zrnić bi do tada, kad već nije odmah, trebalo da razmišlja o ostavci na direktorsku funkciju.

Jer, gospodine direktore Manojla (nije greška, čovjeku je zaista pravo ime Manojla) Zrniću, ko bi, osim vas, trebalo da je najodgovorniji za to što je nedavno, ili prije nekoliko godina, u dvoranu unesen i sakriven arsenal oružja, što to nikada nije otkriveno i, pogotovo, što se eksploziv koji je mogao da raznese dvoranu i sve u njoj, našao tu baš kad je u toj dvorani organizovan prijem za preko 1.000 zvanica, među kojima je političko rukovodstvo RS i Srbije te vrh SPC? I ko je odgovoran za to što jedna dvorana tog ranga uopšte nema ni video-nadzor?                   

Tu ne vrijede tvrdnje da Stanišljević među kolegama važi za dobrog radnika, da u dvorani "Borik" radi od njenog osnivanja, da je porodičan čovjek te da niko ne može da vjeruje da je baš on to uradio.   

Ako otkrivanje motiva i istraga pokažu da se radi i o nečemu drugom, mnogo gorem i težem, onda sve te tvrdnje padaju u vodu.

A do tada, sama činjenica Stanišljevićevog priznanja da je unio i sakrio arsenal oružja, čak i da se poslije i to ispostavi kao netačno, za sada je dovoljna, gospodine Manojla Zrniću, da podnesete ostavku. Bilo bi i moralno, ali i po pravilima službe. Ako vam to nije palo na pamet, onda zaista ne bi trebalo da imate bilo šta protiv Vaše smjene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana