Destabilizacija Srpske

Miroslav Filipović
Destabilizacija Srpske

Činovnici OHR-a odlučni su da destabilizuju političku situaciju u Srpskoj, a najnoviji potez u njihovom antidemokratskom djelovanju je gotovo višemjesečni pritisak na DNS da istupi iz vladajuće koalicije u RS.

Nemilosrdno gazeći po osnovnim demokratskim načelima i volji građana Srpske, ovi činovnici žele da po svaku cijenu stvore političku krizu u RS i političke procese kreiraju isključivo po svojoj volji.

U toj prljavoj borbi oni ne biraju sredstva za ostvarenje svog cilja. Otvoreno podržavaju predsjednika Demokratske partije Dragana Čavića, a nakon što nisu uspjeli da Zdravka Krsmanovića dovedu na čelo SP, podržali su ga u osnivanju NSP-a.

Lidera PDP-a Mladena Ivanića drže već duže vrijeme u šah poziciji, ucjenjujući ga sudskim procesom, a poznato je da Sud BiH uporno odbija da se izjasni o njegovoj žalbi.

U ovim političkim strukturama vide šansu za stvaranje opozicionog bloka koji bi trebalo da sruši aktuelnu vlast u RS i lidera SNSD-a Milorada Dodika. Očigledno je da žele da stvore instant vlast koja će slijepo da izvršava njihovu volju.

Jesu li to najviše evropske demokratske vrijednosti? Da li se uopšte demokratija može uvoditi na ovaj način? Da li činovnici OHR-a primaju platu za navodnu pomoć u procesima demokratizacije bh. društva, jačanja vladavine prava, sprovođenja reformi o kojima svakodnevno govore ili za rušenje RS i njenih institucija?

Poslije svih afera, montiranih sudskih procesa, mešetarenja, ucjenjivanja domaćih političara i prijetnji, zaista nije teško zaključiti zbog čega su činovnici OHR-a toliko predani svom poslu, zašto su preplaćeni za svoj rad i zašto im je u ovoj nesrećnoj zemlji najljepše.

Posebno to zna Džejms Lajon, bivši analitičar Međunarodne krizne grupe, sada zadužen za politička pitanja u OHR-u, koji je učestvovao u slabljenju Vlade Srbije dok je na njenom čelu bio Zoran Đinđić, prvi demokratski izabran premijer ove zemlje poslije višegodišnje vladavine Slobodana Miloševića. Zbog toga je Lajon protjeran iz MKG-a i Srbije.

Sada se, po njegovom receptu, pokušava radikalizovati politička situacija u RS i srušiti Milorad Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Odmor naš nasušni
Odmor naš nasušni
Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana