Delegacija

Goran Maunaga

Delegacija BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope u Strazburu prilikom glasanja o aktima koji su se odnosili na ukrajinsku krizu pokazala je, ne prvi put, pravo stanje stvari u BiH.

Jer realna slika te nemoguće države jeste da je sačinjena od laži, prevara, izigravanja dogovora, zabijanja noža u leđa.

Da je to tako, pokazalo je i najnovije izigravanje dogovora, od strane tri člana delegacije BiH u Strazburu koji su obećanje dato četvrtom, srpskom članu Milici Marković, pogazili čim se ona odmakla.

I ne samo to: tom trojcu bez kormilara čak ništa nije značilo ni to što je njihovo glasanje za rezoluciju, kojom se do kraja godine suspenduje ruski glas u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, bilo suprotno stavu Predsjedništva BiH koje, jednostavno, o pitanju Rusije i Ukrajine nije moglo da se usaglasi. Zato je delegacija u Strazburu mogla ili da bude suzdržana ili da ne glasa.

Nije prvi put, ne samo u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, da se razne delegacije i pojedinci ne ponašaju u skladu sa odlukama Predsjedništva BiH, ali to nije ni čudo kad je poznato da često ni sami članovi te institucije ne poštuju vlastite odluke. Nije prvi put, nažalost, da se ne ispoštuje dogovoreno.

Naravno da Markovićeva poslije ovoga treba da predloži da na sjednici Predstavničkog doma bude otvorena rasprava o načinu glasanja stalne delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, ali šta bi bilo čak i u slučaju da Parlament jasno definiše budući način glasanja te delegacije?

Nažalost, najvjerovatnije ništa. Opet bi se glasalo mimo tog preciziranog modusa kao da nije ni donesen, jer to je BiH i to je ono što je porazno. Članovi delegacije, i ne samo te, i dalje će glasati zavisno od političke situacije i trenutnih stavova njihovih političkih stranaka, bez obzira na zakone, pravila, dogovore.

A to su te izražene, neuništive karakteristike andrićevske Bosne koje će postojati sve dok i ona postoji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana