Čuvajmo jedni druge

Vedrana Kulaga Simić

Još jedna godina ostade iza nas. Teška po mnogo čemu, a sigurno još jedna u nizu tokom koje smo ponešto naučili i sigurno izvukli i poneku pouku za buduće, nadajmo se, daleko bolje, sigurnije i uspješnije dane u novom ljetu koje nam je stiglo.

 

Godina, 2021. koju ispratismo pamtićemo po onome lijepom što je unijela u naše živote, a sa onim lošim i tužnim trenucima, koje nosimo sa sobom, naučićemo da živimo i da u svemu tome opet tražimo momente koji će nam vratiti osmijeh na lica.

Jer samo tako možemo dalje. Da se borimo za svoje snove, želje. Iznova svaki dan da pokušavamo dok ne uspijemo, jer svačija sreća je tu negdje. Samo neko do nje dođe lakše, brže, a neko se i namuči.

Život je nepredvidiv. Niko sa sigurnošću ne zna šta može da ga dočeka kada otvori oči, ali ispraćaj stare i doček Nove godine, to pretpraznično doba je vrijeme kada povlačimo crtu i gledamo šta smo na početku nje htjeli, a šta smo uspjeli, posebno u vrijeme pandemije virusa korona, koja “slavi” i doček 2022. sa nama.

Dobar dio nas sigurno nije vjerovao da će “kovid” i na ovoj proslavi biti gost, ali tako je, kako je. Ako drugačije već ne može, na nama je da budemo i dalje odgovorni zbog sebe i svojih najmilijih za koje živimo i o kojima se brinemo, na ovaj ili onaj način, brinemo iz dana u dan.

Teško je, u ovom izazovno vrijeme, pronađi prave riječi i posložiti ih u nekoliko rečenica. Ali svima vama od srca možemo i hoćemo da poželimo sve ono što sami sebi poželite. Onoliko koliko vam za sreću treba. Da na što više lica sijaju istinski osmijesi i da nam bude što više. Da ostajemo na ognjištima i borimo se za boljitak onoga u šta su nam vjerovali očevi i djedovi. Jer nigdje nije kao kod kuće.

Političari koji vode ovu, našu Republiku Srpsku moraju da svake sekunde budu svjesni odgovornosti i obaveze koje su preuzeli na sebe. Oni koji još nisu progledali, moraju da shvate da je njihov zadatak raditi za narod, a ne sebe. A taj, što se kaže, običan narod ne želi previše.

Zaokupljen stalnim bitkama kako obezbijediti dostojan život najbližima, pomoći onima koji žive od penzije, onima koji gaze školskim stazama, taj običan, mali čovjek traži da ima platu od koje može normalno da živi u vrijeme kada cijene svega vrtoglavo rastu. I da živi u svojoj Republici, za koju je palo na hiljade i hiljade života. Nečijih očeva, sinova...

I zato, po nekoj tradiciji u ovim redovima, želim vam svima sve najbolje u Novoj, 2022. godini. Da u svačiji dom unese sreću, radost. U svačijoj kući da odjeknu dječija graja, da budemo zdravi i zadovoljniji životima koje vodimo, ne okrećemo glave od onih kojima je pomoć potrebna, budemo humaniji nego što već, u dobroj mjeri, jesmo i da nam dani prolaze u miru.

Dragi naši, srećna vam Nova godina! Zdravi bili!

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
Kamen spoticanja
Kamen spoticanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana