Cirkus

Veljko Zeljković

Ako je neko ikada pomislio da je BiH normalna država, sa razboritim i odgovornim političarima, mogao je promijeniti to svoje mišljenje nakon posljednje posjete ministra inostranih poslova Rusije.

Odbijajući da se sastanu sa Lavrovim, pravdajući to nekakvim kršenjem protokola i ruskim navodnim ponižavanjem zvaničnih institucija BiH, dvojica bošnjačkih članova Predsjedništva udarili su sami sebi šamar, državi u koju se toliko zvanično kunu, ali i još jednom otkrili u kom pravcu ide njihova nerazumna politika. 

Diplomatskim skandalom koji su priredili praveći medijsko-cirkusku predstavu u režiji vrha SDA, a uz primjenu prizemne i mahalaške retorike, Komšić i Džaferović su Briselu i dijelu američke administracije htjeli pokazati kako su i oni protiv “ruskog malignog uticaja na Balkanu”. Kako su veći Amerikanci od samih Amerikanaca.

Njih dvojica su, u stvari, na jedan tragikomičan način pokušali da budu na fonu onoga o čemu je nedavno raspravljano na jednom od panela u američkom Kongresu. A tom prilikom govoreno je o potrebi da se Vašington ponovo aktivnije uključi u rješavanje geopolitičkih “problema” sa Rusijom na Balkanu.

Nešto prije toga, bošnjački lobisti predvođeni servilnim Danijelom Serverom, a skrivajući se iza imena američkog instituta “Vilson”, napisali su preporuke novom predsjedniku Amerike u kojima mu pokušavaju “pomoći” da bolje shvati situaciju u BiH.

Predložili su mu čak koje bi poteze mogao povući, a koji bi ekspresno odblokirali evroatlantski put BiH, ali i doveli do toga da Bošnjaci konačno “prodišu punim plućima”.

To što to posredno znači ukidanje Srpske i dalju majorizaciju Hrvata, njih ne interesuje. U tome je, u stvari, i kvaka čitavog ovog Komšićevog i Džaferovićevog političkog cirkusa i klovnovske predstave.

Na­ žalost građana BiH, kad god su Džaferović i Komšić pokušavali da se ponašaju kao veliki državnici, zemlja je sve više tonula u glib prošlosti.

Zbog takvih političara, a za koje važi “nije svačije kroz selo pjevati”, BiH je danas svojevrsna balkanska crna rupa u koju kao turisti mogu dolaziti samo migranti. Lavrov za njih nije poželjan gost.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana