Cikotić i eksploziv

Željka Domazetz
Cikotić i eksploziv

Da je BiH zemlja u kojoj krupne ribe rade šta im padne na pamet i da za to ne polažu račune nikome, pokazala je i dokazala afera oko nestanka 11,5 tona eksploziva koji je vogošćanski "Pretis" navodno prodao "Vitezitu".

Prvi čovjek Ministarstva odbrane BiH Selmo Cikotić pritjeran uz ćošak svojevremeno je tvrdio da to ova komercijalna firma nije smjela nikako da učini i da će odgovorni za ovaj propust i skandal biti otkriveni i kažnjeni.

Nepuna dva mjeseca poslije zaklinjanja u grijehe "Pretisa" promijenio je ploču. Sada je, ne trepnuvši, izjavio kako je "sve u skladu sa sporazumima i propisima".

Ne znamo s kim se to Cikotić sporazumijevao i kakav je njegov interes u cijeloj priči, ali da tri prva čovjeka u Ministarstvu odbrane imaju drugačije stavove jasno je i slijepcu. Različite stavove o tome očigledno je imaju Republika Srpska i Federacija BiH.

Već mjesecima Cikotić i svita mu, koja je debelo upletena u cijeli ovaj skandal, pokušavaju javnosti da prodaju maglu, pa stoga ne čudi ni to što i danas 20 godina poslije početka krvavog pogroma koji je opustošio zemlju, BiH mnogi karakterišu kao krizno žarište koje bi se na nečiji mig moglo vrlo brzo upaliti. Očigledno je da Cikotiću i njemu sličnima to ne smeta.

U svakoj zemlji koja ima namjeru da uredi svoje dvorište nestanak eksploziva bio bi alarm za danonoćnu istragu, ostavke i reakcije pravosudnog sistema, dok u ovoj koja se sa redom i zakonom odavno pozdravila, sve se svodi na "dobru volju" Cikotića i inih tipova sumnjive ratne prošlosti sa kojom je i sam ustoličen u ministarsku fotelju.

Ne bez razloga Cikotić i njemu slični svakodnevno nalaze neka "važna posla", susrete i putovanja o trošku poreskih obveznika ove zemlje da bi izbjegao raščistiti sve kriminalne rabote i skandale koji se vezuju za instituciju na čijem je čelu.

Ne znamo ni koliko je municije i svega što na barut miriše nestalo iz skladišta koje je Republika Srpska unijela u zajedničku vojsku, ali bi o tome morao odgovor dati popis ukoliko se ikada sačini. Sada pet-šest godina poslije "zajedništva" i te podatke su upropastili

Ne bude li se u BiH istrajalo u raščišćavanju ovog skandala sa eksplozivom i "Pretisom" i konačno kazalo ko od BiH pravi bure baruta, ovoj zemlji će još zadugo eksplozije, kriminal i svakoliko zlo biti bliži od reda i zakona, a Cikotići i ini tipovi stolovati u foteljama bez ikakve odgovornosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana