Čija je posljednja?!

Perica Pećanac
Čija je posljednja?!

Da se u Kancelariji visokog predstavnika u BiH (OHR) više ne zna ko je zaista visoki predstavnik i ko upravlja tom kancelarijom potvrdila je u četvrtak posjeta Valentina Incka Banjoj Luci.

Incko je lično u četvrtak izjavio novinarima da OHR pravi razliku između Zakona o referendumu i građanskoj inicijativi RS i referenduma. On je kazao da sada postoji zakon koji ide u Vijeće naroda RS, a možda će onda ići na Ustavni sud.

"Razlikujemo zakon i referendum", kazao je Incko.

Međutim, tog istog dana je stiglo saopštenje iz OHR-a u kojem se navodi da je "visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU rekao svim stranačkim liderima sa kojima se susreo u Banjoj Luci, da su oni koji su podržali ovaj zakon krenuli u opasnom smjeru".

U saopštenju iz OHR-a, za koji su se naravno "zakačili" svi federalni mediji kako bi odapeli još jednu otrovnu strijelu Srpskoj i njenim vlastima, još se dodaje da je "Incko izjavio da će se stranke koje su podržale ovaj zakon smatrati u potpunosti odgovornima za njegove posljedice, jer oni stvaraju duboku zabrinutost među običnim ljudima u ovoj zemlji i rizikuju da RS gurnu u izolaciju".

Pa, kome je sada vjerovati, Valentinu Incku ili Kancelariji visokog predstavnika?

Pa naravno, Incku.

Naime, sa ovim promašajem zaposleni u OHR-u, pogotovo Odjeljenje za informisanje, još je jednom pokazalo i dokazalo da visokom predstavniku proturaju poznatu politiku sarajevskih političkih krugova.

Potplaćeni i izlobirani službenici OHR-a svih ovih godina, koliko postoji OHR u BiH, podmeću priču bošnjačkih političara da je Republika Srpska "glavna kočnica napretka zemlje i da je treba ukinuti, vlasti kazniti, a državu centralizovati po principu Sarajevo jednako država BiH".

Posljednja je o Zakonu o referendumu i građanskoj inicijativi RS. Međutim, očigledno ne znajući kakve je izjave Incko dao novinarima u Banjoj Luci, stiglo je saopštenje OHR-a koje je po stilu pisanja identično onima iz SBiH i SDP-a BiH.

Sa posljednjim saopštenjem na površinu je isplivala sva prljavština, a ostaje da se vidi čija je posljednja u OHR-u, visokog predstavnika ili zaposlenih u toj instituciji?!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Odmor naš nasušni
Odmor naš nasušni
Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana