Čerupanje "Igrišta"

Marijana Miljić Bjelovuk

Ski-centar "Igrišta", koji je bio uzdanica turističke ponude Vlasenice, doprinosio njenom razvoju, na čijim stazama su uživali mladi i stari je propao, odnosno nad ovim preduzećem je, nakon likvidacionog, pokrenut i stečajni postupak.

Ništa drugo se nije moglo ni očekivati jer je imovinu ovog preduzeća uništavao kako je ko stigao i kako god je stigao.

U uništavanje "Igrišta" upleten je čak i ratni komandant Armije RBiH u Srebrenici Naser Orić jer je njegova firma zarađivala na sječi i izvlačenju šume sa područja oko ski-centra.

Iza posla koji su obavili Orićevi ljudi i mehanizacija ostalo je potpuno devastirano područje sportskog centra "Igrišta".

Očigledno je da je na "Igrištima" zarađivao samo onaj ko nije trebao, zbog čega je bilo i više nego izvjesno da će se preduzeće naći u milionskim dugovima, radnici bez posla, a ski-staza, hotel i restoran pusti i bez igdje ikoga.

"Igrišta" već nekoliko godina odaju tužnu i razočaravajuću sliku i to je mjesto koje svi zaobilaze, a posebno oni koji su se od ovog ski-centra obogatili.

Naravno, šta će tamo sada. Više nemaju šta da uzmu i šta da posijeku. Sada im "Igrišta" nisu potrebna jer više ne mogu koju hiljadarku da ubace u svoj džep.

Jedino što je od ovog preduzeća ostalo su devastirani objekti, a čak je i iz njih izneseno ono što se moglo iznijeti i prodati.

Objekti "Igrišta" trenutno izgledaju kao da niko u njih nije kročio u posljednjih deset godina i jedino čemu služe jeste da se u njih sklone psi lutalice.

Za sve ovo niko nije odgovarao. Niti će, jer kod nas je tako.

Mnogi su se bogatili prodajom i uništavanjem državnih preduzeća, a malo ko je na kraju odgovarao za svoje postupke.

Očigledno je da će bez kažnjavanja lopova biti nastavljena politika uništavanja, te da će ono malo imovine završavati na dobošu kako bi pokušao da se pokrije bar trošak stečaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana