Bursać i Glas

Sandra Miletić
Bursać i Glas

Ima neki javnosti donedavno nepoznati novinar Dragan Bursać koji piše za jedan internet portal u Banjaluci.

Taj Dragan B. ne voli da piše vijesti, da istražuje, da radi intervjue, već najviše voli da čita "Glas Srpske" svakog dana. I da ga redovno komentariše.

Jer tog odnedavno novinara Dragana niko nije naučio da je novinarstvo vijest, novost, informacija, imaš ili nemaš. Nikad nije izgleda ni čuo za to. Izvore koji im daju informaciju velike i ozbiljne medijske kuće svuda plaćaju, legitimno i transparentno. Ali ne zna Dragan B. ni za to šta je izvor informacija. Dragan B. je samo novinar koji nema vijesti, nema novosti. A da nema "Glasa Srpske" ne bi imao ni teksta.

Uporno pokušavajući da dokaže da je "Glas Srpske", režimski, on sebe delegira kao nerežimskog. On je ko biva slobodan novinar. Uz to i novinar koji ne koristi ni argumente, ni dokumenta, ni izjave... Samo komentariše tekstove objavljene u "Glasu" koji mu nisu po volji.

Taj je Dragan samog sebe prevazišao posljednjim tekstom o "Glasu", u kojem kaže: "Da je i Vlada Srpske digla ruke od Fonda PIO, može se zaključiti iz teksta pod nazivom "Fond PIO na izdisaju, Mastilo hoće da gradi zgradu za filijalu", koji je objavio režimski "Glas Srpske".

"Glas Srpske" tako, prema Draganovom zaključku, i kada piše o nezakonitostima, poput onih u Fondu PIO, to radi po nalogu, jer je režimski!!! Valjda bi trebalo da se o nezakonitostima i nepravilnostima ćuti, jer ste u suprotnom "režimski".

Postavlja se na osnovu Draganovog teksta i pitanje kako će to Vlada dići ruke od republičke institucije Fonda PIO. Na to pitanje Dragan B. ne daje odgovor, već dalje iznosi svoju duboku zabrinutost za "Glasove moraliste", koji tvrdi on, svojim "polunovinarskim i supismenim naklapanjima, pokušavaju prikriti suštinu problema", a to je da novca nema.

Ne zna niko od novinara u Banjaluci gdje se taj Dragan naučio pismenosti i novinarskom zanatu, ali je taj nezavisni Dragan ipak detektovao "režimske" da bi se vinuo u visine ko biva slobodoumnih eksperata. Kao što su slobodoumni i svi eksperti poput Damira Miljevića, propalog kandidata Naše stranke na posljednjim izborima.

Jedini podaci kojima raspolaže taj novinar Dragan su oni koje je poodavno objavio "Glas Srpske". Jer nema on podatke, on je novinar "višeg stepena", pa se samo bavi analizama analiza... A "Glas Srpske" mu je poslastica.

Zato što je daleko ispred njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana