Buđenje istine

Željka Domazet
Buđenje istine

Da teroristi komuniciraju internetom, da se putem internet portala šalju različiti pozivi na rat i organizuju cijele ratne operacije, jasno je svima onima koji malo dublje začeprkaju u ovo dostignuće 21. vijeka.

Da još nije jasno u čijoj je nadležnosti suzbijanje ovakvih pojava koje su preplavile i bh. internet mrežu i da još uvijek nema mehanizama za sprečavanje ovakvih zloupotreba, nedavno su priznali nadležni i u Tužilaštvu BiH. Priznaju da je zloupotreba interneta svakodnevno sve veća, ali da još uvijek ne mogu reći kome će tu oblast prepustiti da je prati, prijavljuje i sankcioniše.

Međutim, da se više ne može čekati da se preraspodijele nadležnosti u ovoj oblasti, pokazalo je i nedavno hapšenje sina brčanskog imama, Abedina Smajića. Uspavane bezbjednosne službe probudile su se tek poslije objelodanjivanja "slučaja Abedin" i sadržaja njegovog internet portala u "Glasu Srpske".

Razdrmala se policija zbog objelodanjivanja Abedinovih terorističkih poruka i sadržaja na internetu, izazivanja vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, te uhapsila ovog brčanskog dvadesetšestogodišnjaka.

Ne isključuju, međutim, mogućnost da će i ovako otvorena mržnja i poziv na rat protiv Srba u ovom dijelu BiH, otvoreni poziv na presijecanje Republike Srpske, biti nagrađeni odlukom da se ovaj otvoreni ratnohuškači fundamentalista brani sa slobode. Dakle, na trenutak probuđeno društvo ne poriče činjenicu da je tek probuđeno i da bi još malo da odrijema.

Budi li se društvo, ako smo prvi put poslije medijskih napisa dobili sveobuhvatnu akciju kontrolnih i istražnih organa u Urbanističkom zavodu Republike Srpske i drugim firmama Jovana Vidovića, drugo je goruće pitanje na koje javnost čeka odgovor.

Osim toga, javnost očekuje i odgovor na pitanje šta su godinama radile nadležne institucije, ako je za njihovu  akciju trebalo čekati napise u novinama.

Ako se po jutru dan poznaje, onda je za očekivati da će epiloge pred pravosudnim institucijama dobiti i druge afere o kojima su pisali i govorili novinari, koji nisu žmirili i drijemali, poput policije i pravosuđa, koji se doskora, očito, nisu miješali u svoj posao.

Ne bude li toga, BiH će vrlo brzo dobiti epitet opustošene i poharane zemlje, od koje su pravo i pravda odavno okrenuli leđa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Odmor naš nasušni
Odmor naš nasušni
Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana