Bruka

Marijana Miljić Bjelovuk

Da oni za koje smo glasali nemaju ni trun stida i srama pokazuju svakodnevnim potezima sa kojima samo sramote ovu napaćenu zemlju i guraju građane u dalji sunovrat.

 

Svojim neradom pokazuju da kriza u svijetu može da bude okončana i sukob u Ukrajini završen dok oni usvoje samo jedno zakonsko rješenje koje bi koliko-toliko doprinijelo nekom boljem položaju. Ne, oni nemaju vremena za to. Sve obaveze onih za koje smo glasali su ispred građana. Oni su tu samo da im se pred izbore, što možemo očekivati i idućih mjeseci, obeća tona meda i mlijeka.

Da je tako, izabrani nam funkcioneri, koji za svoj nerad i guranje stanovništva u dubiozu papreno naplaćuju po više hiljada maraka mjesečno, pokazali su u više navrata, ali i ovjerili u četvrtak, kada nije održana sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamenta BiH. Na tom zasjedanju trebalo je da se nađu izmjene Zakona o PDV-u kojima su definisane niže stope poreza na hranu i lijekove, a koje je trebalo da potvrdi Dom naroda u ponedjeljak.

Opravdanje. Nije bilo kvoruma. Pa, zar vas nimalo nije sramota i stid? Pa trebalo bi da radite u interesu stanovništva, koje vas je i postavilo na ta mjesta. Ali ne, putovanja u inostranstvo su prioritet prioriteta. Čuj, preuzete obaveze! Pa da ste iole svjesni i savjesni i da marite za stanovništvo, ne biste to ni govorili.

Njihovo brukanje definitivno nema granice. Ko zna kakva opravdanja za izostanke možemo očekivati u crno vrijeme koje je pred nama. Ne bi nas iznenadilo ni da kažu da im se jednostavno nije dalo, nije im bio dan da odu i odrade dio posla za koji su izabrani.

I dok zemlje regiona ograničavaju cijene hljeba, to ovi naši nemaju u vidu. Čuj, šta bi time postigli. Čudno je da i ovaj put nisu rekli da ćemo imati navalu okruženja na domaći hljeb. Ovaj put je izostala ta čuvena rečenica o kojoj će generacije i generacije da pričaju i da se čude, ali čisto sumnjamo da to nisu i pomislili.

Od početka sva predlagana rješenja izabranih nam funkcionera osuđena su na propast, kao i ova zemlja, iz koje i najstarija populacija stanovništva odlazi, jer ne može preživjeti ni pet dana sa čekom za koji su crnčili čitav životni vijek. Po svemu sudeći, u ovoj zemlji sunovrata ostaće, za godinu, dvije, samo ovi koji zakucavaju i posljednji ekser u mrtvački sanduk BiH plasirajući lažna obećanja. Oni će na kraju jedni drugima, a nije ih ni mali broj, obećavati med i mlijeko. E pa neka tada vide kako se živi od obećanja. Ali njima ni tada neće biti loše, jer su zaradili za sebe i za svoje potomke pozamašnu svotu novca kroz njima znane poslove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
Kamen spoticanja
Kamen spoticanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana