Bog vas video

Svjetlana Tadić
Bog vas video

Pored sarajevskih i intelektualaca i dušebrižnika iz dijaspore u odbranu ratnog generala Armije RBiH Jovana Divjaka stala su, ni manje, ni više, nego i dva poznata srpska glumca.

Jedan od njih je Dragan Bjelogrlić, omiljeno lice mnogobrojnih srpskih serija i filmova. Naime, Bjelogrlić je na premijeri filma "Montevideo, Bog te video" u Sarajevu rekao da mu je žao što general Divjak ne može da prisustvuje promociji njegovog filma.

Gore od Bjelogrlića, ako je to moguće, ponio se Sergej Trifunović, koji se na premijeri filma pojavio u majici sa likom generala Divjaka. Trifunović, navodno, nije uopšte znao čiji lik na majici ponosno pokazuje, te je odmah potrčao da se opravda riječima kako mu je podmetnuta.

Smiješni su pokušaji "naivnog" Trifunovića da se opravda jer ga je izdalo oko objektiva. Fotografije prije premijere jasno dokazuju da je u toj majici i došao na događaj.

Za razliku od njega Bjelogrlić se otvoreno hvalio svojim prijateljskim vezama i sarajevskim druženjima sa Divjakom. Da i to ne bude malo srpski glumac je otvoreno rekao da se nada da će se slučaj Divjak riješiti "na bezbolan način".

Politika je po ko zna koji put prste umiješala i u, navodno, od političkih dešavanja operisanu glumačku sortu. Glumci na koje smo se ponosili i idoli mladih osramotili su svoj sopstveni narod i obrukali zemlju iz koje dolaze.

Kako oprostiti ljudima, čiji bi uticaj na nove generacije trebalo da bude isključivo pacifistički, da direktno podržavaju nalogodavce teških zločina nad nedužnim golobradim vojnicima JNA. Žalosno je i što su se dnevnom politikom i poltronstvom počeli baviti oni kojima to nije posao. A zašto? Zato što, kako reče jedan akademik, i gluma danas ima dva naličja. Ili ćeš po našem, pa imaš ulogu, ili nećeš, pa je nemaš.

Da li je Sergeju i Draganu zaista cilj da se spuste na nivo političkog procjenjivanja i komentarisanja zarad jedne "role"? Po uzoru na film koji Bjelogrlić režira, a u kojem Trifunović glumi, možemo im samo poručiti "Bog vas video".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana