Bisera

Veljko Zeljković

Neprimjerene izjave i prozivke obojene zapaljivim porukama, veličanje ratnih zločinaca i blokade odluka bitnih za život građana, obilježili su dosadašnji rad ministarke inostranih poslova Bisere Turković.

Da je BiH koliko-toliko normalna zemlja, kao što nije, jer mehanizam odgovornosti za učinjeno ili izgovoreno ne postoji, Turkovićeva bi do sada bar deset puta bila smijenjena. Umjesto toga, toleriše se njeno nedolično ponašanje, a što opet, samo po sebi, govori u kakvoj državi živimo, ali i u kakvu nas budućnost vode ovakvi i slični narodni tribuni, koji imaju patološku potrebu da svoju srbomržnju svakodnevno ispoljavaju.

Posljednji ispad Turkovićeve desio se kada je optužila Srbiju da želi dominaciju i da je BiH poklonila “jeftine vakcine iz Indije”. To što bi te iste vakcine mogle spasiti na stotine života, nju ne interesuje. Pri tome je zaboravila da objasni i šta je to ona do sada uradila kako bi obezbijedila toliko neophodne vakcine. Umjesto toga pokušala je da omalovaži potez predsjednika Srbije koji je BiH donirao 10.000 vakcina. 

Nažalost, ne radi se o nepromišljenoj i ishitrenoj izjavi, već o sistematskom širenju srbofobije, koja je, bar kada je u pitanju Turkovićeva, prešla u fazu patologije. Uostalom, to se može vidjeti i iz njene izjave kada je srpski narod uporedila sa nacistima. Nije stala na ovome, te je čak otvoreno putem društvenih mreža podržala bivšeg komandanta Armije RBiH Sakiba Mahmuljina, osuđenog zbog stravičnih zločina nad Srbima sa područja Vozuće, a koji su pod njegovom komandom počinili pripadnici zloglasnog odreda “El mudžahedin”.

Treba naglasiti i da u njenom ministarstvu na rukovodećim funkcijama nema nijednog Srbina, a na šta je ukazala i Agencija za državnu službu.

Umjesto da se bavi svojim poslom za koji je “debelo” plaćena, ona je svoju funkciju koristila tek za lične interese, pa je tako svoju kćerku pokušala zaposliti u Kancelariji za borbu protiv terorizma pri Ujedinjenim nacijama. Tragikomično, jer treba podsjetiti da se ona prije par godina sastala sa ideologom Muslimanskog bratstva Jusufom el Karadavijem. Radi se o organizaciji koju Bijela kuća namjerava da uvrsti na američku listu terorističkih organizacija. Svaki dalji komentar je suvišan. Pitanje je samo čime će nas Turkovićeva još počastiti do kraja svog mandata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana