BiH po modelu “Alkatraza”

Željka Domazet

Antiruska histerija debelo je upletena u političke prilike u BiH. Naročito je to izraženo uoči opštih izbora i tako otvoreno kao što je slanje dodatnih vojnika iz Velike Britanije da navodno poboljšaju bezbjednost u zemlji i suzbiju navodni ruski uticaj na izbore u BiH.

Nova ujdurma nije ništa drugo nego nastojanje da se u BiH instalira vlast koja bi slijepo slušala šta diriguju strane ambasade i sprovodila njihove planove, kako u BiH tako i na cijelom Balkanu.

Za razliku od drugih ambasada sa zapada koje više ne kriju da šalju smjernice kako vlast u BiH treba da se ponaša, Ambasada Ruske Federacije pa ni zvaničnici Rusije nijednom riječju nisu usmjeravali šta bi i kako u ovoj zemlji trebalo da se uradi, ko da vlada i kojim smjerom ova zemlja treba da ide osim putem koji je trasiran njenim Ustavom, Dejtonskim sporazumom i politikom koju će bez spoljnog uticaja kreirati njene institucije.

Iz Ambasade Ruske Federacije nikada nisu slali mišljenja o kojekakvim zakonskim prijedlozima, niti zvali lidere da bi im “ispirali mozak” i crtali im kako da riješe goruća pitanja, što druge zapadne ambasade već godinama rade otvoreno i bez skrivanja.

U ovoj, kao ni u jednoj drugoj zemlji, uglavnom zapadne zemlje počele su da otvoreno utiču i na volju birača, da kontrolišu kako se i vlast i narod ponaša, čime je BiH svakim danom sve dublje u protektoratu, iako bi morala dvije i više decenije nakon rata da postane suverena, uređena, samostalna i demokratska zemlja.

Imajući sve ove poteze u vidu i uticaj na izbornu volju građana i na izborni proces, sasvim je sigurno da u ovoj zemlji još zadugo demokratija neće prodisati i svakim danom će sve više postajati strani eksperiment i poligon za kojekakve poteze velikih u kojima će u suštini mali narod ispaštati.

Tamo gdje strana čizma određuje i uređenje volju naroda, sloboda i razvoj su zatvorili vrata. Sa takvim djelovanjem BiH će sasvim sigurno sve više ličiti na zatvor poput poznatog “Alkatraza” u kojem je jasno određeno da su tu strogo dirigovana pravila i da je sloboda daleko od zidina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
Mitomanija
Mitomanija
Sve je bilo uzalud
Sve je bilo uzalud
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana