Besmislene istrage

Željka Domazet

Da će se, po svemu sudeći, Tužilaštvo BiH u narednom periodu baviti samo zvaničnicima Republike Srpske i još ponekim koji se tu institucionalno zatekao, dokazuje i činjenica da je formiralo predmet zbog učešća Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga (OS) BiH na proslavi Dana Republike.

Osim Mladena Ivanića koji je, poštujući aktuelne procedure, zatražio da pripadnici OS učestvuju na postrojavanju, tu su i svi oni koji su se našli u cijelom lancu odobravanja postrojavanja vojnika u Banjaluci 9. januara.

A i ovaj predmet, kao i onaj koji se odnosi na referendum o Danu Republike, nije ništa drugo do klasična zloupotreba Tužilaštva u čisto političke svrhe.

Zbog cijele ove ujdurme u ionako uzavrelom "bosanskom loncu" biće skuvana kaša koju niti će ko moći jesti niti poslužiti. Njena jedina svrha je da naroda zaboravi da na trpezu nema šta drugo da se stavi.

Oni koji su smislili cijelu ovu ujdurmu i poslali krivičnu prijavu u Tužilaštvo već odavno su prestali u ovoj zemlji biti i valjana opozicija, a kamoli moguća alternativa za ono što se na političkoj sceni BiH nudi kao pozicija.

S druge strane, ako Tužilaštvo ove zemlje, čijom bi se analizom rada morali debelo pozabaviti svi dobronamjerni, nema drugog posla do da troši novac i vrijeme na neutemeljena tužakanja, onda je sasvim sigurno da je pravda već odavno nad ovim prostorima zalupila vrata.

A da će ih skoro odškrinuti, više ne vjeruju ni najoptimističniji.

Ako se ima u vidu da je pokretanje predmeta u Tužilaštvu, i onog vezanog za referendum i ovog koji se odnosi na postrojavanje vojnika, nastalo iz čiste mržnje i bez ikakvog pravnog utemeljenja, sasvim je jasno da će danas-sutra svi oni koji se budu bavili istorijskim činjenicama vezanim za ovaj period BiH uzimati kao primjer zemlje koja je živjela na besmislu.

Uostalom, ovo je zemlja koja se već odavno hrani na mržnji, koja će je, ako se ovako nastavi, i dovesti do njenog totalnog rasula i raspada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana