Baza terorista

Goran Maunaga

Ovdašnje obavještajno-bezbjednosne agencije trebalo je, mnogo prije nego što je to objavila britanska TV "Skaj njuz", da znaju bar veći dio podataka i imena sa spiska od 22.000 dobrovoljaca terorističke organizacije Islamska država raspoređenih po Evropi i, nesumnjivo, po Balkanu i BiH.

Trebalo je, prvenstveno zato što je tek sad, kad je spisak objavljen, na vidjelo izašlo da su teroristi već ušli u više faze planiranja napada po Evropi zacrtanih za iduću godinu. I da među njima ima džihadista povezanih sa BiH.

Trebalo je i zato što je već odavno poznato da je BiH po broju ratnika džihada koji idu na strana ratišta među vodećim u svijetu u odnosu na broj stanovništva.

Trebalo je da bezbjednjaci budu duboko u tom poslu i zato što se zna da je BiH uporište i baza terorista i mudžahedina još od devedesetih godina prošlog vijeka i da, kao takva, predstavlja stalnu opasnost svjetskom miru.

To su pokazale i činjenice da u svijetu skoro nema događaja povezanih s terorizmom a da s njima, istovremeno, nije povezana i BiH.

U prilog toj tvrdnji idu i pretresi koje po BiH, na zahtjev Francuske, vrše pripadnici SIPA, a koji imaju veze sa švercom naoružanja u Francusku, terorističkim napadima u Parizu i sa ubistvom francuskog carinika krajem prošle godine, takođe zbog šverca naoružanja.             

Svojevrsna abolicija terorista je i najnovije sklapanje sporazuma o priznanju krivice s njima, na osnovu kojih, umjesto na deset-dvadeset godina, bivaju osuđeni na po bijednu godinu zatvora.

To je, takođe, i poziv za svih onih 300 ratnika džihada da se vrate u BiH, i to baš u, za njih, pravo vrijeme kad se rat stišava na njihovom dosadašnjem krvavom bojištu, uz garanciju da ovdje neće biti kažnjeni ni za šta što su tamo činili.

Zastrašujuće je, ali podsjeća to na dolazak džihadista devedesetih godina u BiH, kada je formirana jedinica "El mudžahedin", a koji su dolaskom ovdje takođe bili abolirani za zlodjela počinjena u zemljama iz kojih su došli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana