Balkanski kartel

Goran Maunaga
Balkanski kartel

Bolja referenca policiji RS od činjenice da je jedina bezbjednosna agencija iz BiH, koja je učestvovala u međunarodnoj akciji kodnog naziva "Dogma-Balkan", u kojoj je uhapšeno više lica i zaplijenjeno 360 kilograma kokaina krijumčarenog iz Južne Amerike prema Evropi nije potrebna.

To je ujedno i najveća regionalna policijska akcija zapljene droge od formiranja MUP-a RS do danas, tako da je učešće pripadnika te institucije u toj operaciji, tim značajnije, a priznanje veće.

Poslije hapšenja Zorana Ćopića u Banjaluci, saradnika balkanskog kralja kokaina Darka Šarića, privremenog oduzimanja Ćopićeve imovine vrijedne preko 20 miliona maraka i blokiranja njegovih preduzeća, pripadnici MUP-a RS uhapsili su u Čapljini i Milenka Žaju Krojfa, dok su Petar i Ante Ćosić uhapšeni u Zagrebu zbog sumnje da su švercovali veliku količinu kokaina. Utvrđeno je i da su se oni s Ćopićem sastali u Banjaluci pred njegovo hapšenje.

To predstavlja završni udarac organizovanoj kriminalnoj grupi pod nazivom "Balkanski kartel" kojeg čine crnogorski, srpski, hrvatski i državljani BiH i koji su na tržište prebacili oko 700 kilograma kokaina iz Brazila.

Učešćem u ovoj akciji policija RS je pokazala da je jedina adresa u BiH kojoj vjeruju istražioci iz Srbije, Slovenije, Španije, Češke, Italije, Crne Gore i Holandije.

Poslije tog, više nego uspješnog policijskog posla slijedi isto tako teški, ali i spori pravosudni dio ove svjetske kokainsko-švercerske priče. Policija RS ima dokaze o kriminalno stečenoj imovini koja je privremeno oduzeta Ćopiću i koji potvrđuju da je "oprao" milione maraka. Sada su na redu tužilaštvo i sud koji treba da što prije proces privedu kraju kako bi kriminalna imovina bila trajno oduzeta.

Oni ne smiju biti slaba karika u lancu i pogaziti sve što je uradila policija. Ako to učine mafiji će ubrzo zarasti sasječena krila.

Ako razbijenoj kriminalnoj grupi sada ne bude zadat završni udarac za kratko vrijeme ovaj prostor ponovo će postati njihova obećana teritorija. Zato pravosuđe u akciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana