Backović i pravda

Željka Domazet
Backović i pravda

Da se o "slučaju Dobrovoljačka" i inim ratnim zločinima koji su činjeni po Sarajevu nad sarajevskim Srbima i dalje prosipa magla i dim pokazala je i akcija pretresa stana Zaima Backovića.

Backović je, i ptice na grani znaju, u vrijeme tih krvavih pirova Dobrovoljačke i drugih stratišta na kojima su na zvjerski način ubijani Srbi bio pomoćnik ratnog komandanta Teritorijalne odbrane BiH.

Da je smijurija zaista prevršila svaku mjeru i da je riječ o farsi preko svake mjere potvrđuje i činjenica da je upravo dok je pretres trajao u Backovićev stan bez ikakve smetnje ušetao i ratni general Armije RBiH Sefer Halilović. I jedan i drugi, zadovoljni svim što se dešava, poslije pretresa su izašli pred novinare da se nanovo nasmiju porodicama koje već skoro dvije decenije čekaju pravdu i nanovo da im povrijede otvorene ratne rane.

I dok Backović uživa u poslaničkim klupama tog istog Sarajeva, gdje su spaljivani i ubijani nedužni golobradi vojnici i preplašeni civili, Halilović ubire generalske penzije i daje podršku krvavim rukama svojih saboraca, BiH će i dalje ostati zemlja od koje je pravda davno digla ruke.

Ako Sud i Tužilaštvo BiH, dvije decenije poslije ratnih pirova koje su naređivali i odobravali Backovići, Halilovići i ini komandanti i njihovi zamjenici, nemaju dovoljno dokaza da se počnu podizati optužnice i suditi za zločine počinjene nad Srbima, onda je zaista riječ o smijuriji koju ove dvije pravosudne institucije ni u kom slučaju ne bi smjele sebi da dozvole.

Ne čudi zato ni činjenica da se ovim institucijama, koje su se opasale u zidine nekadašnjeg srpskog logora, ne može vjerovati.

Ulazeći u taj hram nepravde i boginja pravde sa očiju skine povez i pozdravi se sa svim načelima koja nas ne bi smjela razlikovati po vjeri, naciji i pripadnosti.

Poslije svega što se u poratnoj BiH dešava kada je o zločinima riječ jasno je da ova zemlja još zadugo neće progovoriti rječnikom prava i pravde.

Zato bi joj bolje bilo da ne razmahuje maglu i dim, jer joj više niko ne vjeruje. Srbi već odavno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana