Autoput

Marijana Miljić
Autoput

U vrijeme ekonomske krize Republika Srpska je još jednom pokazala da ne odustaje od ulaganja i razvoja infrastrukture. Datum otvaranja prvog autoputa mnogi će pamtiti kao istorijski događaj i to s pravom.

Sve tvrdnje onih koji su smatrali da je drugačije, pobijene su juče puštanjem u saobraćaj najmodernije i najsavremenije dionice autoputa Banjaluka - Gradiška, od Mahovljana do Gradiške u dužini od 26,5 kilometara.

Autoput su svečanim presijecanjem trake u saobraćaj pustili predsjednik Srpske Milorad Dodik i predsjednik Srbije Boris Tadić.

Srpska je novoizgrađenim autoputem dokazala svim dušebrižnicima da ne odustaje od velikih projekata, koji mogu da podignu razvoj Srpske i standard njenih stanovnika na viši nivo.

Najsavremenijim i najmodernijim autoputem Srpska može da se pohvali zahvaljujući Vladi RS, koja se nije predavala i nije štedjela ni vrijeme, ni novac samo da njeni stanovnici dobiju autoput u skladu sa najvišim evropskim standardima.

Novoizgrađenim autoputem Srpska će biti u jačim vezama, ne samo sa regionom, nego i sa evropskim destinacijama.

Domaće kompanije koje su gradile autoput dokazale su da mogu da idu rame uz rame sa vodećim kompanijama u svijetu i da za Srpsku izgrade autoput sa najmodernijim i najkvalitetnijim disciplinama u građevinarstvu.

Srpska neće ostati na ovom autoputu, već će nastaviti da se i dalje bori protiv talasa ekonomske krize i da počne sa realizacijom izgradnje autoputa Banjaluka - Doboj, te autoputa od Banjaluke do Mliništa u FBiH čiji je početak izgradnje planiran odmah početkom iduće godine.

Ovim projektima doći će i do potrebe za novim radnim mjestima i smanjenja broja nezaposlenih u Srpskoj, što je i glavni cilj Vlade RS.

Idemo dalje! Treba da bude parola svih koji su učestvovali u ovom, za Srpsku, istorijskom poduhvatu. Dalje u inat svim "nevjernim Tomama", dalje u inat krizi...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana