Amor Mašović

Goran Maunaga

Zašto nikog posebno ne čudi to što je, konačno i uz pisane dokumente, javno dokazano da v.d. predsjedavajućeg Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Amor Mašović institucijama šalje lažne podatke o broju ubijenih, identifikovanih i ekshumiranih pripadnika srpskog naroda?

Jednostavno zato što zaista ništa ne može da začudi od onoga za koga se zna da godinama manipuliše žrtvama, njihovim brojem, mjestima stradanja, nacionalnošću umorenih, uz potpuno zanemarivanje traženja nestalih pripadnika drugih naroda.

Mašović je, definitivno, najodgovorniji za neprofesionalan rad Instituta, čije je funkcionisanje doveo do nezakonitosti i apsurda.

Odgovoran je i za to što sve relevantne institucije i u BiH i u inostranstvu danas raspolažu pogrešenim podacima o broju ubijenih i ekshumiranih Srba koji su stradali tokom rata u BiH.

Mašović je odgovoran za to što je čuvanje posmrtnih ostataka identifikovanih i neidentifikovanih lica, nestalih, stradalih, mučenih i ubijenih tokom rata iskorišćeno za lično bogaćenje. Odgovoran je za to što je taj "biznis" tako dobro razradio da je time do sada "pojedeno" deset miliona budžetskih, naših para. Mašović je odgovoran jer je, od tih deset, čak pet miliona otišlo privilegovanom Komemorativnom centru iz Tuzle, kao i za to što je nezakonitom odlukom cijena čuvanja tijela bez ikakvog obrazloženja povećana za više od tri puta, na čemu su se obogatili njegovi nečasni saradnici.

Odgovoran je za to što je sprovedena nezvanična odluka da Institut radi i postoji samo zbog pronalaženja posmrtnih ostataka nestalih Bošnjaka, kao i za to što su troškovi ukopa definisani nezakonitim pravilnikom jer su, jednostavno, troškovi ukopa u nadležnosti entiteta.

Mašović je odgovoran za to što se, mimo Statuta, na svim ključnim, rukovodećim funkcijama u Institutu nalaze Bošnjaci, kao i za to što je sam sebe nezakonito imenovao za šefa Sektora za traženje, ekshumacije i identifikacije.

Odgovoran je i za to što Upravni odbor donosi pravilnike i odluke umjesto Kolegijuma direktora, kao i za to što svi članovi Upravnog odbora, kao i dva člana Kolegijuma, godinama rade u tehničkom mandatu, zbog čega nijedna njihova odluka nema zakonsko uporište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana