Ambis BHRT-a

Vedrana Kulaga Simić

Svaka normalna, razvoju i napretku okrenuta kompanija i preduzeće, za vrijeme postojanja na tržištu jedne zemlje, nastoje da ostvare što bolje poslovne rezultate i da kraj godine dočekaju u velikom plusu, ili ako ništa drugo samo u plusu.

Osim “plusa za zdravicu na kraju godine”, nadležni moraju da budu svjesni dugovanja, obaveza i potraživanja i da kroz godine rada ne dozvole da se oni gomilaju.

Može li se ovo primijeniti na BHRT i njeno poslovanje ne samo za prošlu, nego i za nekoliko godina unazad? Teško, ako se na sto stave izvještaji o radu i poslovanju ove medijske kuće.

Da situacija na BHRT-u nije nimalo sjajna - odavno je poznato, a akumulirani gubitak javnog servisa od 21,7 miliona maraka, koliko je zabilježeno na kraju godine, dovoljno govori sam za sebe.

Dugogodišnja neozbiljnost u vođenju poslovne politike, pogrešni potezi i nesposobno rukovodstvo doveli su BHRT tamo gdje je sada - na ivici ambisa.

Haos koji malo, malo izađe na vidjelo iz ove medijske kuće, više se ni ne trude da prikriju, a oni koji dalje rade u njoj, prosto se naguravaju u čamac za spasavanje, svjesni da je premalen za sve.

Dobit od 300.000 maraka, koji su na jedvite jade navukli na kraju prošle godine, ništa nije promijenio - BHRT-u za vratom odavno stoje radnici, država i brojne banke i drugi povjerioci, koji imaju 21,7 miliona razloga da svoja potraživanja naplate.

Na BHRT-u ne kriju žaljenje za oglašivačima koje su bespovratno izgubili neobjektivnom i ekscesima sklonom programskom politikom, koja je uglavnom bila prilagođena samo jednom dijelu ove zemlje.

Nacionalno obojene emisije i prilozi, uredništvo pod uticajem raznih političkih i inih frakcija, osjećaj kod većeg dijela BiH da se u programu Javnog servisa ne mogu pronaći, takođe su otjerali oglašivače.

Slika BHRT-a je jasna, barem kada je riječ o finansijama. Pored toga, sasvim je jasan i stav velikog broja stanovnika u vezi sa programskom šemom ove medijske kuće, jedino još nije jasan stav vlasti ove zemlje koja na državnoj grbači drži očigledno nepopravljivog gubitaša, koji je još pri tom i potpuno zakazao i u svakom drugom smislu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana