Ahmetovićevo foteljašenje

Željka Domazet

Obraćanje ministra bezbjednosti Sadika Ahmetovića poslije rasprave o njegovoj smjeni u Parlamentu BiH biće upamćeno kao skandal bez presedana.

Ovaj srebrenički defektolog koji će za svog mandata biti upamćen, osim skandaloznog obraćanja poslanicima, i po seks aferi i vožnji u pijanom stanju, skandalima koji su punili novinarske stupce, očigledno, zanesen foteljom i putovanjima po inostranstvu, zaboravio je mjeru i svaki odnos sa realnošću.

Tvrditi da je većina ljudi u policijskim, sudskim, tužilačkim i obavještajnim strukturama povezana sa organizovanim kriminalom a ne dati dokaze za to i ne reći o kome se radi, liči na čisto foteljašenje.

Svi oni koji imaju iole veze sa realnim životom i Ustavom ove zemlje znaju da Ministarstvo bezbjednosti ima samo koordinirajuću ulogu i da su bezbjednosne strukture ove zemlje zasebne jedinice koje rade svoj posao.

Očigledno je da je Ahmetović kome šefuje rođak i stranački šef Bakir Alispahić iz odbora za bezbjednost SDA dobio debela uputstva kako da se ponaša dok mu se fotelja izmiče. Već odavno je upravo ova struja u stranci, koja se više od dvije decenije ne povlači iz vlasti, zbog iranskih i drugih ratno radikalnih veza, na crnoj listi najmoćnije sile svijeta - Amerike.

Možda bi upravo Ahmetović mogao ponešto da kaže i o Jašarevićima, Abuhamzama i inim vehabijama koje su se ukotvile po ovoj zemlji ne poštujući njene zakone i pravila, nego sijući strah i bezakonje. Mogao bi, možda, Ahmetović da kaže koju riječ o Maoči i Gornjoj i Donjoj i drugim terenima, te o tome zašto su u ovoj zemlji vehabije i selefije iskonskiji narod od onog koji je odvajkada živio na njenim prostorima.

Narod ove zemlje zanima i ko su ti kriminalci o kojima Ahmetović priča i koje očigledno štiti. Možda se radi o onim istim koji su njega štitili kada se provlačio kroz afere.

Zbog ovakvih izjava Ahmetovića i njemu sličnih, u BiH se još ne zna kako i zašto su ubijeni prvi policajci u FBiH Jozo Leotar i Nedžad Ugljen, te zašto i kako se desio napad na američku ambasadu, Bugojno i druga mjesta na ovoj, na sve načine porušenoj i ocrnjenoj zemlji.

Očigledno je da je konačno došlo vrijeme da se sklone svi oni koji su poput Ahmetovića izgubili kompas da više ne znaju gdje su. Možda ova zemlja konačno odahne i progleda jer su je doveli do katastrofalnog stanja na uštrb svih koji u njoj žive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana