Ahmetovićeva idila

Željka Domazet
Ahmetovićeva idila

Da građanima BiH mogu samo više sile pomoći da im se ponovo ne desi teroristički napad usred glavnog grada, poput onog pred američkom ambasadom, da se ne ponovi Bugojno ili ne objelodani neka nova Maoča, dokazao je juče ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović.

On ni posljednje dane ove godine, ali i svog mandata nije iskoristio da objelodani ko stoji iza ovih mračnih ujdurmi.

Mada je novinarima, koji su došli na novogodišnji prijem, obećao da će svoje viđenje svega što se dešavalo pred Ambasadom SAD u Sarajevu i izvještaje koje je dobio od svih institucija o ovom terorističkom napadu pročitati nije to učinio.

Nanovo ih je zasuo statističkim podacima koji ne govore ništa i umjesto svega što su mu proslijedili Almir Džuvo, Mirko Lujić, Dubravko Čampara i svi pozvani i prozvani da sačine detaljan izvještaj, javnost je dobila prazne cifre koje kao i svaka statistika ne vrijede pišljivog boba i padaju na prvom rizičnom bezbjednosnom događaju. Ahmetović se i ovog puta "potrudio" da izbjegne sve odgovore i da građane "ubijedi" da je ova zemlja idilična i bezbjedna.

Ako sve institucije, lideri i svi oni koji odlučuju u ovoj zemlji na važne pozicije, poput onih koje se bave bezbjednosnim sektorom, ne budu imenovale i postavljale profesionalce, a ne defektologe, građani će u čudu gledati šta im po komšiluku rade Turkovići, Jašarevići... ili ini teroristički i kriminalni pogromi koji godinama potresaju ovu istraumiranu zemlju.

I sve dok se u BiH na čelne pozicije bezbjednosnog sektora budu ustoličavali kadrovi koji bi radije da se pričaju i prepričavaju dosjetke i vicevi, dotle će BiH svakim danom postajati sve rizičnija i bezbjednosno nesigurnija zemlja.

Svi bezbjednosni rizici, teroristički napadi i organizovane grupe kriminalaca pokriće se statističkim ciframa, a običan svijet će se sluđen uzaludno pitati ko stoji iza svega i zašto u glavnom gradu BiH pred najjačim zidinama okovanom ambasadom jedan terorista satima može da blokira sve. Možda ga utješi neka dosjetka, anegdota ili vic ministra koji bi radije da se ne miješa u svoj posao.

One koji misle svojom glavom sigurno utješiti neće, nego će na sve načine gledati da glavom bez obzira pobjegne iz ove zemlje u kojoj se više od deceniju i po svi stresaju i od običnih novogodišnjih petardi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana