Ahmetovićev plan

Vedrana Kulaga Simić

Taman kad čovjek pomisli da su se neke stvari i strasti u ovoj zemlji smirile, da idemo u novo ljeto sa novim nadama i istinskim željama da BiH krene naprijed, redovno situaciju promijene nečije izjave ili potezi.

Posljednju u nizu ovogodišnjih skretnica sa pravog puta juče je povukao funkcioner SDA Sadik Ahmetović koji želi da u parlamentarnu proceduru uđu takve izmjene Izbornog zakona BiH prema kojima bi Srebrenica, i ostale opštine koje se nalaze oko nje, bile posebna izborna jedinica i da se tamo izbori obavljaju na osnovu popisa iz 1991. godine.

Odavno je upaljen crveni alarm za pojedine predstavnike ove zemlje u Sarajevu da prestanu sa pokušajima urušavanja RS i onog što ona predstavlja u ovoj zemlji.

U ovakvoj BiH koja sve teže može da funkcioniše jer pojedinci, jednostavno, ni nakon više od dvije decenije ne mogu da prihvate da je RS, sa svim svojim nadležnostima, dio upravo te BiH za koju se "bore" svakodnevno.

Na takve i slične inicijative koje "bude" prošlost za koju znamo kakvu je istoriju donijela BiH niko ne bi smio ni da pomisli, a kamoli da ih uputi onima koji se posljednjih dana trude da poboljšaju izborni sistem ove zemlje.

Međutim, nažalost, Ahmetović izgleda da ne dijeli taj stav jer je svojom inicijativom još jednom uspio da potpiri vatre koje još blago, ali sigurno tinjaju.

Ako je htio samopromociju, za to je trebalo da izabere bolji način jer ovako odvlači BiH sa puta napretka koji žele svi građani ove zemlje, ako pojedini političari ne.

Po ko zna koji put, BiH je potreban mir.

Ovaj potez koji je Ahmetović povukao ne može da donese ništa dobro, a oni u čijim rukama na kraju završi njegova inicijativa treba da širom otvore oči i dobro sagledaju kakva opasnost se krije iza nje.

Priča o izmjenama izbornog zakona je veoma važna za BiH i neke stvari treba preispitati, usvojiti nove ili one stare prepraviti da budu bolje, ali nikako prihvatati želje Sadika Ahmetovića koje su, može se reći, ne samo udar na Srpsku već i na stabilnost BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana