Afere i konstrukcije

Miroslav Filipović

Afere, montirani sudski procesi, politički obračuni, konstrukcije i neistine metode su kojima, nažalost, predstavnici demokratske međunarodne zajednice uvode demokratiju i jačaju vladavinu prava u BiH.

To je surova i zastrašujuće porazna stvarnost ove nesrećne zemlje. Potvrđena je posljednjim shemama o kriminalnim bošnjačkim i srpskim liderskim grupama, a do detalja razobličena u informaciji Vlade RS pod naslovom "OHR-ovo kreiranje i održavanje nestabilnosti u BiH kroz djelovanje Rafija Gregorijana i drugih protiv RS".

Time se, zapravo, došlo u besmislenu i paradoksalnu situaciju u kojoj samoproklamovani borci protiv kriminala i korupcije u zemlji (sami sebi su, u stvari, dali apsolutni monopol u toj oblasti i u toj fiktivnoj borbi su iznad domaćih zakona, ustava i institucija) koriste nezakonite metode radi ostvarenja cilja - ličnog interesa i verifikacije svoje društvene i političke moći.

Taj sistem preko svojih medija šalje javnosti sljedeću poruku: "Mi smo ti koji odlučuju o životu i smrti u ovoj zemlji. Istina je ono što mi kažemo. Svi koji se sa tom istinom ne slažu protiv nas su i ako se ne povinuju našoj volji biće procesuirani, stavljeni na stub srama (sheme)".

Najtragičnije je to što u tome učestvuju strane diplomate, zadužene za sprovođenje Dejtonskog sporazuma, predstavnici domaćeg pravosuđa, paraobavještajci i, po prirodi stvari, istinski istinoljupci i pravdoljupci - novinari, urednici.

Diplomatska moć, ogroman uticaj na domaće pravosuđe i sudske procese, medijska manipulacija i špijunaža glavne su karakteristike ovog korumpiranog sistema zaduženog za borbu protiv kriminala i korupcije.

U njemu su pogažene sve profesionalne, moralne i ljudske vrijednosti. Principi interesa, moći i profita njegove su svetinje. I svako ko pokuša samo drugačije da misli naći će se na žestokom udaru tog sistema.

Stvoren je začarani krug koji lebdi iznad institucija i vladavine prava. I tu se razotkriva sva tragedija i bolest bh. društva. Suštinsko pitanje je imaju li domaće institucije snage da se izbore sa ovom bolešću i da li je to u ovom trenutku uopšte moguće u politički, nacionalno i vjerski rastrgnutoj i duboko podijeljenoj BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Odmor naš nasušni
Odmor naš nasušni
Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana