Aerodrom

Marijana Miljić
Aerodrom

U vrijeme krize, velike nezaposlenosti i u vrijeme kada se ljudi na razne načine bore da sačuvaju radno mjesto i nađu zaposlenje radnici "Aerodroma Banjaluka" sjetili su se da traže povišicu plate. I to ne "blagu" povišicu za pet-deset odsto, već uvećanje za čak 30 odsto.

Taman kada smo mislili da nas poslije radnika "Željeznica Republike Srpske" ne može iznenaditi više niko, avaj!

Pojavilo se oko 60 zaposlenih jedinog aerodroma u Republici Srpskoj sa svojim zahtjevima i prohtjevima. Međutim, njima povišica nije dovoljna, pa traže i smjenu kompletnog menadžmenta ovog preduzeća.

Radnici "Aerodroma", koji je lani negativno poslovao, jer su projektovani gubici iznosili 2,8 miliona maraka, a prihodi svega 1,6 miliona, ne ustručavaju se da traže od Vlade RS dodatnih 300.000 maraka za lična primanja. Vlada im je izašla u susret i uplatila novac za uvećana primanja za posljednji kvartal 2011. godine.

I pored toga zaposleni ostaju gluvi na negativno poslovanje, koje samo po sebi znači i rigorozniju politiku preduzeća prema svemu, pa i prema ličnim primanjima.

Ne, oni traže da im se povišice daju i garantuju i u ovoj, a bogami i u idućoj godini. O milionskim gubicima, pri ovim zahtjevima, ni riječi.

Najveći broj stanovnika danas se raduje i plati od 500 maraka, jer zna da se većina preduzeća bori sa sve neizvjesnijim stanjem u privredi, dok radnici "Aerodroma", očigledno gluvi i slijepi na sveopštu situaciju, a koji pri tom mjesečno primaju u prosjeku 740 maraka, traže još.

Očigledno je da su zaposleni u "Aerodromu RS" primjer radnika koji ne rade za preduzeće, već protiv njega. Da su za uspjeh svoga preduzeća, nikako ne bi tražili ono nemoguće i tim postupcima uvlačili preduzeće u još veću dubiozu i dugove.

Zaposleni u "Aerodromu" treba da postanu svjesni svojih zahtjeva i shvate da su oni nerealni, jer će u suprotnom ovo preduzeće uvući u samo još veću dubiozu i probleme. A onda neće primiti ni ovu sadašnju platu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana