A godine prolaze

Veljko Zeljković

Ništa se nije promijenilo u posljednjih 30 godina. Bošnjačka politička elita predvođena familijom Izetbegović nije odstupila ni pedlja od svoje ideološke mantre zacrtane još devedesetih godina prošloga vijeka.

Cilj je stvoriti nekakvu građansku državu po mjeri jednog naroda. Ista meta, isto odstojanje. Jedino su sredstva i oruđa za sprovođenje ovog cilja nešto drugačija.

Razne (ne)ustavne apelacije gotovo su svakodnevne. Sve se pokušava osporiti, od zakona o šumama, i poljoprivrednog zemljišta, do kapitalnih projekata koje Srpska planira sprovesti u narednom periodu. Na udaru su i gasovodi, aerodromi i energetski objekti. Investicije vrijedne više milijardi. Cilj je u potpunosti obesmisliti, obezglaviti i ekonomski uništiti Srpsku.

Ti “dušebrižnici” se jednostavno rukovode onom da “cilj opravdava sredstva”. To što ta sredstva nipodaštavaju i osporavaju ljudska prava, pravo na život i postojanje drugih, njih puno ne dotiče. Za njih postoji samo jedan narod u BiH.

Zaboravljaju kako je jedna takva politika već donijela zlo na ove prostore. Ti pokušaji razvlašćivanja Srpske u stvari vode samo ka rušenju BiH, kao suverene zemlje, a čija je suverenost jasno definisana Dejtonskim mirovnim sporazumom. 

“Dogovor kuću gradi” – za njih jednostavno ne važi.

Priča oko stvaranja “građanske države” je samo jedan segment ove nazadne priče. Dio nje čini i nemoć tih i takvih političara da se uhvate u koštac sa ekonomskim problemima, vakcinama i pandemijom, odlaskom mladih i neizvjesnošću.

Što gore, to bolje, je ma kako to čudno zvučalo, nešto što njima ide na ruku, jer lakše je širiti strah kod zbunjenog i izbezumljenog naroda i stalno ga filovati sa pričama o lošim Srbima, nego stati pred taj isti narod i položiti račune.

U tom slučaju morali bi objasniti kako se njihove čitave porodice nalaze na državnim jaslama i šta je bilo sa višemilionskim donacijama. 

Zbog toga svim tim Bakirima i Biserama i smeta svaka pružena ruka pomoći Srbije, jer ista u stvari na najbolji način ilustruje svu njihovu nesposobnost i nemoć. Nažalost, kod jednog dijela bošnjačke javnosti i dalje prolazi ovaj politički rijaliti šou u produkciji SDA.

I sve dok je tako, ova zemlja nema budućnosti.  A godine prolaze. Prođe ih 30, a ni pedalj nismo napredovali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana