-Elezova hobotnica-

Perica Pećanac
-Elezova hobotnica-

Policija Srbije u posljednjoj velikoj akciji razbila je ostatak međunarodne dobro organizovane kriminalne grupe Darka Eleza. Uhapšena osmorka se povezuje sa ubistvima, trgovinom drogom i oružjem, razbojništvima, zelenaštvom...

Elezova hobotnica" dobro je poznata policijskim agencijama u BiH, Srbiji, regionu, pa čak i širom svijeta po svojim prljavim poslovima i krvavim akcijama.

Riječ je o novim momcima sa vrelog beogradskog asfalta, koji su zamijenili pripadnike "zemunskog", "voždovačkog", "novobeogradskog" i drugih kriminalnih klanova. Ono što ih razdvaja od "domicilnih" klanova jeste činjenica da većina njih vodi porijeklo iz BiH - Sarajeva, Pala, Sokoca...

Iz mjesta gdje su ostavljeni krvavi tragovi brojnih likvidacija, od ubistva Ljubiše Savića Mauzera, preko Srđana Kneževića, Borisa Govedarice i mnogih drugih, pa sve do Zorana Goluba Čarlame.

Sa "dobrom praksom" povukli su se iz BiH i preuzeli tron srpskog podzemlja.

Elezov klan "pao" je 1. septembra, a ostatak prije dva dana, poslije svjedočenja Milana Rašete, oca Strahinje Rašete koji je poginuo prilikom nestručnog postavljanja eksploziva na džip Milana Mitića. Milan je stisnuo zube i progovorio na suđenju u Županijskom sudu u Splitu o spektakularnoj pljački u kojoj je učestvovao ovaj klan i konačno ih razotkrio u javnosti.

Posljednjom akcijom srpska policija počistila je svoje dvorište, a šta rade policijske agencije u BiH?

Koliko su godina Elezovi i članovi kriminalne grupe Đorđa Ždrale ubijali po Bijeljini, Palama, Istočnom Sarajevu, Sarajevu ili Trebinju, a policijskog odgovora nije bilo?! Gdje je tu toliko spominjana Agencija za istrage i zaštitu (SIPA), koja zna ko "dila" piratske kompakt diskove po Prijedoru, a ne zna ko ubija po ovoj zemlji?!

"Elezovoj hobotnici" odsječena je "glava" u Srbiji, a "pipci" u Republici Srpskoj. Međutim, šta je sa drugim kriminalnim grupama, koji nisu toliko eksponirane, ali Srpsku i BiH zatrpavaju silnim količinama droge. Svakim danom "padaju" sitni dileri, a šta je sa "bosovima" iz Banje Luke, Doboja, Bijeljine, Brčkog, Bileće ili Trebinja?

Dok se "nedodirljive face" po RS i BiH bezbjedno vozaju u bijesnim limenim zvijerima, obični ljudi mogu se samo moliti da ne budu "kolateralna šteta" u njihovim obračunima za tržište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Odmor naš nasušni
Odmor naš nasušni
Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana