Udruženi protiv Srpske

Slavko Mitrović

Na ročištu pred Sudom BiH za određivanje pritvora direktorima Agencije za bankarstvo i Investiciono-razvojne banke RS, Tužilaštvo BiH kao krunski razlog je navelo da su dostavili pet registratora "dokaza".

Ej, pet registratora. Ako zatreba, mogu oni i pet vagona dokaza smisliti. To treba da potkrijepi zašto su Tužilaštvo i SIPA upadali u institucije Srpske u Banjaluci i hrabro hapsili žene. Isti dan Tužilaštvo BiH je saslušavalo i direktoricu Zavoda za statistiku RS koja ne pristaje na lažne rezultate popisa po kome su Bošnjaci natpolovična većina stanovništva. Stradali u genocidu i etničkom čišćenju, a onda ih procentualno više nego prije rata.

Na suđenju protiv Milorada Dodika, Mladen Bosić je svaki put nosao debelu fasciklu na kojoj je ispisao "dokazi za Dodikovu pljačku". Jadan skupio pljuvačke tekstove sarajevskih medija protiv Dodika. Nije mu pomoglo što je SIPA upala u "Pavlović banku" i po specijalnom kuriru hitno mu poslala navodne dokaze o Dodikovom lažnom kreditu. Sudija koja drži do sebe, hladno je odbila da takve stvari uopšte uloži u spis, jer nije pristala da bude instrument političkih obračuna. Vječiti gubitnik Bosić, koji je za deset godina na čelu SDS-a izgubio sve izbore, skontao je da jedino na vlast može doći ako se udruži sa Bakirom Izetbegovićem i takozvanim pravosuđem u Sarajevu.

Bosićev SDS je onda podnio gomilu prijava Tužilaštvu BiH tražeći hapšenja svakog važnijeg funkcionera u Srpskoj. Bakir jedva dočekao takve saradnike iz Takozvanog saveza za promjene, jer time ostvaruje san svakog srpskog neprijatelja po principu Stipe Mesića - "Srbe na Srbe". Optužuj, hapsi, medijski linčuj, a na ključna mjesta postavljaj ratne muslimanske obavještajce i policajce: Osmana Mehmedagića Osmicu, šefa obezbjeđenja Alije Izetbegovića, na čelo OSA-AID-a i Šefika Džaferovića, ratnog načelnika policije u Zenici, bazi mudžahedina koji su činili najstravičnije zločine nad srpskim civilima i zarobljenicima, odsijecali im glave i trenirali za "Al-Kaidu" i Islamsku državu. Bosićevi, Ivanićevi i Čavićevi su Džaferovića izabrali za predsjednika Parlamenta BiH, a onda Tužilaštvo BiH spremilo optužnice protiv dobojskih srpskih funkcionera, osim Obrena Petrovića, koga čuvaju u fascikli, da bi ga ucjenjivali ratnom prošlošću.

Za uhapšene žene Sud BiH nije pristao da određuje pritvor, jer zna da ni po kom osnovu nije nadležan, niti može prihvatiti kvalifikacije koje je Tužilaštvo BiH zbrda-zdola dostavilo u "PET REGISTRATORA". Advokat Vlado Adamović koji veoma dobro poznaje to pravosuđe, jer je i sam bio sudija Suda BiH, rekao je da se radi o veoma konfuznom predmetu, koji sam sebi protivrječi. Sud BiH je morao i čuti da tu nema nikakvog kriminalnog udruživanja od strane Agencije za bankarstvo i Investiciono-razvojne banke, ali i te kako ima sa obračunom SDS-a protiv vlasti RS. Tako Bakir prikriva zločine muslimanske strane za vrijeme rata, čak i protiv vlastitog naroda, ogromnu pljačku ratnu i poratnu. Izetbegovićeva vlast ima za cilj prikazati RS kao ratni udruženi zločinački poduhvat na čelu sa Karadžićem i Mladićem, a kao poslijeratni udruženi kriminalni poduhvat na čelu sa Dodikom. U probosanskom Bosiću kako mu tepaju u Sarajevu i Takozvanom savezu za promjene, Bakir je našao izvođače radova za svoju bošnjačku BiH. Baš po planu rušenja Srpske i njenih institucija poznatom kao "Pomračenje", napravljenom kao zadatak Takozvanom savezu za promjene.

Ne može se praviti predstava sa pompeznim hapšenjem u Banjaluci, dok se u tom Sarajevu izmišljaju sjednice Savjeta ministara i falsifikuju odluke o mehanizmu koordinacije, varajući Parlament BiH, cjelokupnu javnost i evropske institucije. Nema istrage ni saslušanja Denisa Zvizdića koji na pitanje poslanika u Parlamentu BiH 4. februara odgovara da nije donesena odluka, a onda 9. februara objavljuje odluku donesenu kobajagi 26. januara. Svi znaju da je to laž, ali Tužilaštvo BiH ćuti i štiti bošnjačke funkcionere. Kao što je činilo sve da oslobodi Šemsudina Mehmedovića, poslanika SDA i ratnog načelnika policije u Tešnju, koji je po svjedočenju njegovih ljudi sakrio štokove oružja. Zato je stradao Goran Zubac, direktor SIPA, koji je na osnovu gomile dokaza uhapsio Mehmedovića. Zubac je smijenjen i osuđen na zatvor, jer je tako javno obećao Izetbegović. Sve to ne bi bilo moguće da Bakir uz sebe nema Bosića, Ivanića i Čavića. Bakir ih je kao stalne izborne gubitnike zaposlio u Sarajevu, uz uslov da se obračunaju sa Srpskom. Dok Tužilaštvo, OSA-AID i SIPA navaljuju na Srpsku, teroristima je prepušten prostor na izvolte.

Kada je OHR nametnuo Sud i Tužilaštvo BiH, napisali su da je to učinjeno da bi se sudilo funkcionerima za zloupotrebu položaja. Zato su doveli strane sudije i strane tužioce, dali im apsolutni imunitet i počeli sa strahovladom. Napravili su i SIPA kao udarnu pesnicu za obračun sa neposlušnima. Hapšeni su uglavnom Srbi i Hrvati, ali nijedan nije pravosnažno osuđen. Istina, uhapsili su i Fahrudina Radončića, jer smeta Bakiru Izetbegoviću kao jedini suparnik za prvog u Bošnjaka. Niko zbog promašenih optužnica i prvostepenih presuda od tih tužilaca i sudija nije odgovarao. Šta mislite kada bi postojalo krivično djelo ometanje zakonodavne i izvršne vlasti, pa da svaki tužilac koji je naredio hapšenje i sudija koji je odredio pritvor (a da na kraju nije bilo pravosnažne presude), provede u zatvoru bar onoliko kao i oni što su hapšeni bez krivice. Uz to da plate i silne milione maraka koje oslobođeni naplate iz budžeta. Ne bi bilo olakih hapšenja i paradiranja.

Dotle, Tužilaštvo i Sud BiH nastavljaju sa praksom optuživanja i suđenja Srbima za ratne zločine, genocid, etničko čišćenje i tako pišu osudu cijeloj RS, da bi to poslužilo za njeno uništenje. Ni to nije dovoljno, pa kobajagi sude Sakibu Mahmuljinu, komandantu ratnog Trećeg muslimanskog korpusa, koga optužnica tereti kao nadređenog odredu "El mudžahedin", čiji su pripadnici počinili zločine na području Vozuće 1995. godine, optužujući Srbiju za agresiju na BiH. U sjeni obimne optužnice i monstruoznih zločina, među kojima dominiraju ritualna odsijecanja glava srpskih zarobljenika, gotovo neopaženo prolazi svjesna tužilačka namjera da promijeni karakter rata u BiH. Postupajući tužilac Sedin Idrizović uvlači Srbiju u građanski rat u BiH i napiše da je Vojska RS ratovala za račun Savezne Republike Jugoslavije! Bošnjački tužilac krivicu svaljuje na Srbiju, odnosno tadašnju Jugoslaviju. To prihvata i Sud BiH. Takva optužnica data je tužiocu Srbinu Milanku Kajganiću da je ponosno pročita. U optužnici je rat okarakterisan kao "međunarodni oružani sukob u BiH, odnosno oružani sukob međunarodnog karaktera zbog djelovanja Vojske RS za račun Savezne Republike Jugoslavije".

Srbe na Srbe i onda gledaj kako se oni glože, umjesto da se slože. Bakir uživa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Novi sistem bezbjednosti
Novi sistem bezbjednosti
Trojni troprsti pakt
Trojni troprsti pakt
OHR-ovo agovanje
OHR-ovo agovanje
Svesrpski narodni sabor
Svesrpski narodni sabor
Proljeće nereda
Proljeće nereda
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana