Paparaco napad

Nikola Pejaković
Paparaco napad

Izlazio sam iz crkve sa molitve i vidio TV kameru preko puta kako me snima. Ja sam došao ovdje da se odmorim i da radim i reagovao sam prirodno, misleći da je neka vrsta paparaco napada.

Izletio sam i pitao: "Ko si ti, šta snimaš, za koga snimaš i zašto me snimaš? Za slikanje mene ljudi plaćaju... ili me bar upitaju mogu li da naprve snimak... Nemaš pravo da me slikaš, pogotovo nemaš pravo da me snimaš kad izlazim sa molitve, jer je to intiman čin, udar na privatnost i slobodno ispovijedanje vjere. U tom trenutku dvojica policajaca se ispriječe ispred mene, a, tek onda, ja iza njih vidim novinara Slobodana Vaskovića, poznatog borca za srpsku stvar, čovjeka koji se bori za Republiku Srpsku, koji se bori za srpski narod.

Ugledavši nepodmitljivog i uglednog novinara iz Banje Luke koji se bori za srpsku stvar i Republiku Srpsku, koji uvijek bira riječi i ne blati ljude, krenuo sam da ga zagrlim i da ga pozdravim, ali me policajci u tome sprečavaju. Iza njega stoji Blažo Stevović, kako sam čuo, poznati trebinjski reditelj. Na njemu vidim bedž Otpora.

On mi kaže da imamo zajedničke prijatelje, ja i dalje krećem prema njima. Kako ja više želim da zagrlim tu dvojicu Srba, policija više zaustavlja, ispriječivši se ispred mene. Usprotivio sam se policiji, ali me oni smiruju i korektno mi uzimaju podatke i ja se vratim odakle sam i došao.

Kad sam poslije čuo da je to bilo za emisiju "60 minuta", tek onda sam se ražalostio, jer je to emisija koja širi ljubav, mir i poštuje opstanak Republike Srpske i srpskog naroda, aktivno radeći na misiji pomirenja, a iznad svega ima originalno ime.

Iako sam čuo da je u Americi dugo postojao politički magazin "60 minutes", u prevodu, 60 minuta.  Ja ne vjerujem da su oni to prekopirali!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana