Zenica: Tužilaštvo traži da Kadić da bude osuđen za silovanje Srpkinje

Agencije
Zenica: Tužilaštvo traži da Kadić da bude osuđen za silovanje Srpkinje

Sarajevo - Kantonalno tužilaštvo u Zenici zatražilo je u završnoj riječi da bivši pripadnik tzv. Armije RBiH Asim Kadić bude proglašen krivim za silovanje Srpkinje u Visokom 1992. godine koja zbog toga i sada trpi posljedice.

Tužilac Redžo Delić rekao je pred Kantonalnim sudom u Zenici da je dokazano da je Kadić silovao oštećenu, a da je tvrdnja odbrane da su se njih dvoje poznavali i bili u vezi iskonstruisana i nije potkrijepljena nijednim dokazom.

"Smatramo da su iskazi svjedoka optužbe uvjerljivi, vjerodostojni i logični i da na identičan način opisuju Kadićev dolazak po oštećenu, vrijeme i mjesto događaja, a da je ona pretrpjela bol, što je vidljivo iz iskaza, te da i sada trpi teške posljedice", naveo je Delić.

On je dodao da zbog stida žena nije željela istragu i suđenje, istakavši da je stalno plakala, javlja Birn.

Kantonalno tužilaštvo smatra da je Kadić ispred jedne kuće iz grupe izdvojio ženu srpske nacionalnosti, odveo je na obližnje brdo i tamo je silovao.

Iznošenje završne riječi odbrane zakazano je za 4. februar.

Kadića, nekadašnjeg pripadnika tzv. Armije BiH, optužnica tereti da je 27. juna 1992. godine u Visokom prisilio žensku osobu srpske nacionalnosti na seksualni odnos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana