Žene Velje Nevolje i Marka Mesara traže pasoš da bi mogle na more

GS
Žene Velje Nevolje i Marka Mesara traže pasoš da bi mogle na more

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je pregledom pisane dokumentacije nastavljeno suđenje Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, optuženima da su novcem stečenim od kriminalnih djelatnosti kupovali luksuzne automobile, stanove i pokretne stvari.

U sudnici su danas izvedeni brojni pisani dokazi među kojima je bio i izvod deviznog računa Belivukove supruge Bojane Belivuk, kao i uplate firmi za kuću koja je građena na ime njene majke Snežane Đorđević, koja je takođe optužena u ovom predmetu, javlja Blic.

Među izvedenim dokazima bio je i dopis hotela u kom su Marko i Tanja Miljković pravili svadbu 2015. godine, jer je Miljković tokom iznošenja odbrane naveo da su oni na svadbi imali oko 300 gostiju i da su tad zaradili 200.000 evra.

Advokat Dejan Lazarević se osvrnuo na ove dokaze i istakao da je dopisom hotela potvrđena odbrana Tanje Miljković.

Izvedena je i dokumentacija koja se odnosi na skupocjeni sat, nepokretnosti, automobile, ugovore između Bojane Belivuk i građevinske firme.

Miljković je zatim istakao da je i okrivljeni saradnik učestvovao u kupovini katastarskih parcela na Dunavu, što je kako tvrdi Miljković i priznao, pa je upitao prisutne kako to da on nije optužen za pranje novca.

Hoće da idu na odmor tokom raspusta
Na kraju suđenja branioci su predložili da sud Tanji Miljković, Bojani Belivuk i Mariji Ivanovski ukine mjeru zabrane napuštanja Srbije, navodeći da imaju maloljetnu djecu te da nisu u mogućnosti da tokom raspusta odu na odmor.

Sudija je navela da će o tome odlučivati Apelacioni sud.

Suđenje je odloženo za 5. septembar kada će početi sa saslušanjem svjedoka, među kojima su i roditelji Marka Miljkovića.

Odvojen postupak u odnosu na majku Bojane Belivuk

U odnosu na Snežanu Đorđević, majku Bojane Belivuk je privremeno razdvojen postupak zbog njenog zdravstvenog stanja, odnosno, kako je sudija navela, zbog privremene nesposobnosti.

Optužnicom su, pored Miljkovića i Belivuka, obuhvaćeni i Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Filip Ivanovski, Marija Ivanovski i Snežana Đorđević, zbog više krivičnih djela pranja novca za djela izvršena u periodu od 2015. do 2020. godine.

Optužnicom je svim optuženima na teret stavljeno produženo krivično djelo pranja novca u saizvršilaštvu, osim Snežani Đorđević kojoj je stavljeno na teret krivično djelo pranja novca u saizvršilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana