Zbog više razbojništava pet godina i šest mjeseci zatvora

Agencije

Banjaluka - Bojan Brković (26) iz Banjaluke pravosnažno je osuđen u Vrhovnom sudu Republike Srpske na pet godina i šest mjeseci zatvora zbog više razbojništava.

Vrhovni sud je djelimično uvažio žalbu Brkovićeve odbrane i ublažio presudu od šest godina i tri mjeseca koja mu je ranije bila izrečena u banjalučkom Okružnom sudu.

Prema navodima u presudi, Brković je počinio šest razbojništava i jedan pokušaj razbojništva.

U presudi se navodi da je prijeteći oružjem u januaru i februaru prošle godine opljačkao prodavnice "Mild", "Lav" i apoteku "Medikus" u Banjaluci. Tereti se i za pokušaj razbojništva u prodavnici "Bokić" gdje je uhapšen 16. marta.

Njega je tada savladao vlasnik prodavnice Marinko Bokić.

Brković je ranije u sudu priznao pokušaj pljačke u prodavnici "Bokić". Ispričao je da se u toj prodavnici pogurao sa radnicom, ali je kazao da nije ništa opljačkao. On je u sudu u svjedočenju negirao da je počinio ostala razbojništva.

- Ne znam šta mi je bilo, došao sam u prodavnicu da kupim cigarete. Kada sam vidio otvorenu kasu pogurao sam se sa radnicom. Iza sebe sam čuo nekoga i krenuo sam da izlazim. Ali tada me je savladao vlasnik i zadržao do dolaska policije - kazao je Brković.

Dodao je da je u policiji i tužilaštvu priznao da je počinio razbojništva jer je pretučen, a imao je dogovor sa inspektorima.

Brković je otac jednog djeteta i prije hapšenja je radio kao elektrotehničar i imao je stalan posao uz mjesečnu zaradu od 800 do 1.000 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana