Zbog više razbojništava 18 godina zatvora

Nebojša Tomašević
Zbog više razbojništava 18 godina zatvora

Brčko - Jerko Jozić (46) iz Brčkog osuđen je u Osnovnom sudu u Brčko distriktu na 18 godina zatvora zbog tri razbojništava koje je počinio tokom prošle godine, a u kojima je jedna osoba ubijena, saopšteno je iz Tužilaštva distrikta navodeći njegove inicijale.

Prema navodima u presudi Jozić je 2. aprila prošle godine tokom pljačke teško povrijedio Martina Jozića (61) i njegovu suprugu Janju u naselju Boće kod Brčkog. Martin je od zadobijenih povreda preminuo sutradan, 3. aprila

Tokom prošle godine Jerko Jozić je počinio još nekoliko razbojništava na području Brčko distrikta u kojima je provalio u nekoliko privatnih kuća u naseljima Donji Zovik i Boće. Tokom tih razbojništava on je vlasnike kuća koje je zaticao tukao drvenom palicom. Navodi se da je u tim pljačkama povrijedio više stanovnika Brčkog i drugih mjesta.

Iz Tužilaštva je saopšteno navodeći Jozićeve inicijale je Naveli su da presuda nije još pravosnažna i da se na nju može uložiti žalba Apelacionom sudu Brčko distrikta BiH.

Mještani Boća su poslije hapšenja Jerka Jozića 6. aprila prošle godine kazali da je on poznavao Martina Jozića i da je s njim bio u sukobu ranije. Oni su tada ispričali da su Jerko i Martin bili u svađi zbog spora oko šume.

Poslije pljačke porodice Martina Jozića zajedno sa Jerkom bio je priveden je i Admir Rizvanović.

Prema našim saznanjima Rizvanović je bio svjedok i učesnik masakra nad 13 zarobljenih srpskih vojnika iz Grbavice u Sarajevu koji su pogubljeni na zvjerski način  8. marta 1993. godine u selu Boderište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana