Zbog ubistva stričevića devet i po godina robije

Nebojša Tomašević
Zbog ubistva stričevića devet i po godina robije

Banjaluka - Mirko Radoš (40) iz Novog Grada pravosnažno je osuđen na devet i po godina zatvora u Vrhovnom sudu Republike Srpske zbog ubistva stričevića Momira Radoša (54) i nedozvoljenog držanja oružja.

Ovom odlukom Vrhovnog suda njemu je povećana zatvorska kazna za dvije godine i mjesec, u odnosu na prvostepenu presudu banjalučkog Okružnog suda.

Sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović je objasnila da je vijeće prihvatilo žalbu tužilaštva i Mirku Radošu povećalo kaznu.

- Osim odluke o kazni u ostalom dijelu presuda je ostala neizmijenjena. Žalba odbrane osuđenog odbijena je kao neosnovana - pojasnila je Despotovićeva.

Mirko Radoš je u banjalučkom Okružnom sudu 29. maja bio osuđen na sedam godina i pet mjeseci zatvora zbog ovog ubistva i nedozvoljenog držanja oružja.

Prema presudi, on je stričevića Momira usmrtio 17. oktobra 2014. godine hicima iz puškomitraljeza u mjestu Kršlje kod Novog Grada. Ispalio je i nekoliko hitaca koji su pogodili u noge Momira, nanijevši mu pet prostrelnih rana. Jedan hitac prošao mu je kroz obje noge. Od težine povreda Momir je iskrvario na smrt do dolaska Službe hitne pomoći.

Sukob između stričevića trajao je duže vrijeme i oni su se svađali zbog prava na sječu i korišćenja zajedničke šume, zvane Mačkovac u mjestu Kršlje. Kobnog dana ponovo su se posvađali zbog sječe. Nakon svađe Mirko je otišao kući, ali kada je čuo zvuk motorke u spornoj šumi, uzeo je puškomitraljez i vratio se na mjesto svađe. Tu je zatekao Momira kako siječe drva, pa je u njega ispalio rafal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana