Zbog ubistva rođaka 14 godina zatvora

Nebojša Tomašević
Zbog ubistva rođaka 14 godina zatvora

Banjaluka - Dario Zrnić (22) iz Gradiške osuđen je na 14 godina zatvora u Vrhovnom sudu Republike Srpske zbog razbojništva tokom kojeg je usmrtio rođaka Jovu Višekrunu (73) u njegovoj kući u selu Kijevci kod Gradiške.

Vrhovni sud je uvažio žalbu tužilaštva i Zrniću povećao kaznu za tri godine zatvora, jer je prvostepenom presudom banjalučkog Okružnog suda bio osuđen na 11 godina zatvora 22. decembra prošle godine, saznajemo od portparola Vrhovnog suda Jelene Despotović.

Prema presudi Zrnić je Višekrunu usmrtio 6. avgusta prošle godine oko 23.30 časova u njegovoj kući u Kijevcima kod Gradiške, kada je došao da ga opljačka. Zrnić je nosio metalni bokser i pajser, dužine 67 centimetara i par pletenih rukavica sive boje. Prvo je kroz otvoren prozor pogledao i vidio da Višekruna spava, pa je ušao u kuću. Tokom ulaska nogama je zapeo za metalnu posudu i probudio Višekrunu, koji je skočio sa kreveta. Tada je Zrnić prišao starcu i udario ga metalnim bokserom dva do tri puta po glavi. Potom je nesrećnog starca udario i pajserom nekoliko puta po glavi i nanio mu teške povrede, usljed kojih je preminuo. Zrnić je nakon što je pretukao Višekrunu u njegovom kaputu pronašao 400 maraka i ukrao ih. Da bi sakrio tragove zločina, zapalio je kuhinjsku krpu i bacio je na krevet na kojem je ležao Višekruna, te izašao iz kuće. Usljed požara djelimično je izgorio krevet i tijelo Višekrune.

Mrtvog Višekrunu pronašao je komšija Milovan Samardžija, koji je došao da ga obiđe i pomogne mu u bašti. Prema informacijama iz istrage, Zrnić je Višekrunu krenuo da opljačka jer mu je nedostajao dio novca da bi kupio automobil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana