Zbog ubistva punice devet godina zatvora

G. O.
Zbog ubistva punice devet godina zatvora

Sarajevo - Mustafa Šahinović osuđen je juče u Kantonalnom sudu u Sarajevu na devet godina zatvora zbog ubistva svoje punice Zuhre Osmanlija (81) u oktobru 2012. godine u Vareškoj ulici u Sarajevu.

Šahinović i Osmanlija su prije zločina živjeli u istoj kući - starica u prizemlju, dok je Mustafa boravio na prvom spratu kuće. Oni nisu bili u dobrim odnosima, a posebno poslije samoubistva Zuhrine kćerke, a Mustafine supruge prije nekoliko godina.

Zuhra je za samoubistvo kćerke krivila svog zeta pa je zbog toga često dolazilo do međusobnih svađa.

Do sukoba je došlo i u večeri ubistva, kada je Mustafa poslije kraće svađe u hodniku u prizemlju kuće udario staricu čekićem više od 20 puta po glavi i tijelu.

Starica je zadobila teške povrede i to prelom kostiju lobanje, povrede nosa, desnog obraza, oba očna kapka, donje usne, brade, vrata, lijevog ramena, grudnog koša, lopatice, podlaktica, šaka i drugih dijelova tijela, pa je preminula na licu mjesta.

Sutradan je Šahinović policiji prijavio da je na podu kuće pronašao zgrčeno tijelo starice. Uviđajem je ustanovljeno da je u staričinoj kući bilo tragova borbe. Tokom istrage i sudskog postupka utvrđeno je da je Šahinović ubica.

Prilikom izricanja presude predsjedavajući sudskog vijeća Husein Delalić rekao je da troškove rada vještaka medicinske struke treba da plati Šahinović.

Advokat Indira Karahodžić rekla je da je nevjerovatno da Sud nalaže penzioneru da plati troškove vještačenja i najavila žalbu, smatrajući da je kazna za Šahinovića preoštra, jer je ubistvo u afektu počinio bolestan čovjek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana