Zbog ubistva punice 12 godina zatvora

D. D.
Zbog ubistva punice 12 godina zatvora

Doboj - Admir Biberović (28) iz Gračanice osuđen je u dobojskom Okružnom sudu na 12 godina zatvora, jer je u aprilu, pucajući iz pištolja, ubio svoju punicu Vahidu Kosovac (53), a teško ranio suprugu Minu Biberović (33) u mjestu Modrički Lug, na području opštine Vukosavlje.

U presudi se navodi da je ovo teško krivično djelo počinjeno 25. aprila oko 15.30 časova, na terasi porodične kuće Vahide Kosovac u romskom naselju Modrički Lug.

Biberović je, toga dana, prije ubistva došao da odvede svojoj kući suprugu Minu, koja ga je nekoliko dana ranije, zajedno sa kćerkom, napustila i vratila se majci u Modrički Lug, jer ju je, navodno, fizički zlostavljao duži period.

Kada supruga nije željela da krene sa njim, Biberović je izvadio pištolj marke "CZ M-70", iz kojeg je ispalio dva metka, kojima je usmrtio punicu Vahidu i ranio suprugu Minu, koju je pogodio u sljepoočnicu. Mina je poslije ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Modriča prevezena u dobojsku bolnicu, odakle je hitno prebačena u Klinički centar u Banjaluci. Poslije određenog vremena provedenog na liječenju uspjela je da se oporavi od povreda.

Biberović je poslije zločina pobjegao u pravcu Odžaka, gdje je pronađeno njegovo vozilo. Policija iz Modriče ga je brzo otkrila, stupila s njim u kontakt i tražila da se preda najbližoj policijskoj stanici. On je to i učinio poslije dva časa od počinjenog zločina. Predao se policijskim službenicima u Gračanici, gdje je i uhapšen. Poslije hapšenja policiji je predao i pištolj kojim je počinio krivično djelo.

Mina i Admir imaju šestogodišnju kćerku. Mina iz prvog braka ima petnaestogodišnjeg sina, koji je živio sa bakom Vahidom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana