Zbog ubistva beskućnika deset godina zatvora

Nebojša Tomašević
Zbog ubistva beskućnika deset godina zatvora

Banjaluka - Veljko Sladojević (59), iz Banjaluke, osuđen je u Vrhovnom sudu Republike Srpske pravosnažno na deset godina zatvora zbog ubistva beskućnika Vinka Kneževića (45) iz Piskavice kod Banjaluke.

Portparol ovog suda Jelena Despotović je kazala da je sud odbio žalbu Sladojevićevog branioca kao neosnovanu i potvrdio prvostepenu presudu banjalučkog Okružnog suda.

Prema navodima u presudi, Sladojević je ubio Kneževića 23. februara u napuštenoj kući u Vojvođanskoj ulici u Banjaluci udarcima drvenom štakom i daskom. Prema navodima u presudi, ubistvu je prethodila kraća svađa između Sladojevića i Kneževića koji su toga dana bili zajedno i pili alkohol.

Tokom svađe Knežević je krenuo da udari Sladojevića koji ga je prvo odgurnuo i oborio na tlo. Navodi se da je zatim Sladojević Kneževića izudarao više puta drvenom štakom dok se nije polomila. Zatim je uzeo dasku i nastavio da ga udara po glavi i tijelu dok nije prestao da se pomjera. Nakon toga Sladojević je otišao u Gerijatrijski centar gdje je proveo noć, a sutradan se vratio u napuštenu kuću. Kada je vidio da Knežević leži nepomično i da je ispod njega krv on je uzeo drvenu štaku, čizme koje je koristio i dasku koje je odnio i bacio u kontejnere.

Sladojević i Knežević su toga dana prvo zajedno pili alkohol na banjalučkoj tržnici. Po dogovoru oko 17 časova otišli su u napuštenu kuću u banjalučkoj Vojvođanskoj ulici gdje su nastavili da piju i gdje je počinjeno ubistvo.

Tijelo Kneževića pronađeno je u nedjelju, 24. januara, a Sladojević je uhapšen dan kasnije.

Sladojević je pred vijećem banjalučkog Okružnog suda priznao krivicu i rekao da je ubio Kneževića koji ga je napao i koji je bio jači od njega.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana