Zbog trostrukog ubistva 38 godina zatvora

Nebojša Tomašević
Zbog trostrukog ubistva 38 godina zatvora

Bijeljina - Penzionisani policajac Dragan Đokić (58) iz Lopara osuđen je u bijeljinskom Okružnom sudu na 38 godina zatvora zbog trostrukog ubistva.

Poslije izricanja presude sud je Đokiću produžio pritvor u kojem se nalazi od 15. januara prošle godine.

Prema navodima u presudi, Đokić je 28. decembra 2012. godine u Loparama iz automatske puške ubio snahu Maru Đokić (60), sinovca Dražana Đokića (39), njegovu suprugu Miru (36) i ranio njihovog sina V. Đ. (13). Zločin je počinjen ispred zgrade u ulici Cara Dušana u Loparama, a tom prilikom svojim žrtvama je rekao: "Moji ste, gotovi ste". Poslije ubistva pucao je sebi u glavu, ali se oporavio od povreda.

U presudi je navedeno da je on prvo zbog poremećenih imovinskih odnosa pucao u snahu Maru i zeta Milu. Tom prilikom je Mari nanio dvije prostrelne rane od kojih je odmah preminula, dok je Mile uspio da pobjegne. Nakon toga otišao je do stana Dražana Đokića, u kojem se nalazio on, supruga Mira i njihovo dvoje maloljetne djece. Kada mu je Dražan otvorio vrata pucao je u njega i usmrtio ga. Zatim je otišao u spavaću sobu gdje se Mira sakrila sa sinom V. Đ. Tada je pucao u njih i ubio Miru, a teško ranio njenog sina.

Nakon toga je u kuhinji u prisustvu Mirine maloljetne kćerke V. Đ. u namjeri da se ubije, iz automatske puške ispalio jedan metak sebi u glavu i zadobio teške povrede.

Potom je odvezen u bolnicu na liječenje, a ispitan je kada se oporavio.

Mještani Lopara poslije ovog tragičnog događaja ispričali su da je Dragan Đokić zbog imovine dugo bio ljut na brata Milu i članove njegove porodice, kojima je prijetio da će ih pobiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana