Zbog trgovine drogom 18 i po godina zatvora

Nebojša Tomašević
Zbog trgovine drogom 18 i po godina zatvora

Banjaluka - Sedmorica optuženih za nedozvoljenu trgovinu i promet droge osuđeni su u banjalučkom Okružnom sudu na 18 godina i šest mjeseci zatvora.

Osuđeni su: Draženko Sivac (31) na tri godine i šest mjeseci zatvora, Sergej Tutnjilović (23) i Kemal Merdanović (22) na po tri godine, Vedran Radović (25) i Dragan Vrhovac (21) na po dvije godine i šest mjeseci.

Aljoša Daraboš (21) i Siniša Dević (21) osuđeni su na po dvije godine zatvora. Svi su iz Srpca.

Optužbe je oslobođen Admir Hayić (29) iz Gradiške jer sudsko vijeće kojem je predsjedavala Olga Pantić smatra da tužilaštvo nije dokazalo da je kupovao drogu radi prodaje.

U presudi se navodi da je sedmorici izrečena kazna zatvora jer su zajedno i po prethodnom dogovoru preprodavali marihuanu po cijenama od pet do 1.400 maraka.

Drogu su prodavali zavisnicima na području Banjaluke i Gradiške od polovine 2010. do februara prošle godine.

U ovom slučaju ranije je osuđen Mišo Jagodić (24) iz Malog Blaška kod Laktaša na dvije godine i dva mjeseca zatvora nakon što je zaključio sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom.

Banjalučko Okružno tužilaštvo je u ovom slučaju podiglo optužnicu 16. maja prošle godine. Svi su uhapšeni u nastavku akcije "Regija" u februaru prošle godine.

U akciji "Regija", koja je počela krajem 2010. godine, zaplijenjeno je više od 1,5 kilograma marihuane, više od 170 grama heroina, određena količina droge spid i više komada oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana