Zbog smrti sugrađanina Jungiću četiri godine zatvora

Nebojša Tomašević
Zbog smrti sugrađanina Jungiću četiri godine zatvora

Banjaluka - Siniša Jungić iz Čelinca osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na četiri godine zatvora zbog toga što je skrivio smrt sugrađanina Mile Šugića (36), kojeg je gurnuo niz stepenice u svom kafiću "Monca".

Presudu je izreklo vijeće kojem je predsjedavala sudija Vesna Stanković-Ćosović.

Prema presudi, Jungić je napao Šugića 23. maja u svom kafiću "Monca" u Čelnicu i gurnuo ga niz stepenice. Usljed pada Šugić je zadobio tešku povredu glave, izliv krvi u mozak, od čega je ubrzo preminuo.

U presudi je navedeno da su ovom događaju prethodili sukob i svađa zbog nedoličnog ponašanja Šugića. On je u kafiću   skidao majicu i dobacivao gostima, pa ga je Jungić opomenuo da to ne čini. Dalje se navodi da je nakon opomene Jungić prišao Šugiću i pokušao da ga izbaci iz kafane. Tada je došlo do obračuna tokom kojeg je Jungić gurao Šugića, pa su pali niz stepenice sa sprata kafića.

Obrazlažući presudu, sudija Stanković-Ćosović je kazala da je vijeće analizom svih izvedenih dokaza nesumnjivo zaključilo da je Jungić počinio djelo za koje je i optužen.

- Vijeće je tokom odmjeravanja kazne cijenilo sve okolnosti ovog slučaja. Tako je kao olakšavajuće za optuženog sud cijenio činjenicu da on nije osuđivan i da je porodičan čovjek. Otežavajuće okolnosti ogledaju se u činjenici da on nije pomogao nastradalom nakon povrede, te da nije iskazao kajanje tokom ovog postupka - kazala je sudija Stanković-Ćosović.

Ona je dodala da je otežavajuća za optuženog bila i činjenica da su roditelji nastradalog Šugića tražili najoštriju kaznu za optuženog.

Jungić je u završnoj riječi istakao da nije imao namjeru da ubije Šugića i da ga nije ni gurnuo niz stepenice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana